Magyar Levente: Magyarország a rendelkezésére álló eszközökkel segíti Ukrajnát

MAGYAR Levente
Budapest, 2022. március 31. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond az SK-Precíziós Szerszámgyártó Zrt. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a minisztériumban 2022. március 31-én. A társaság több mint 2 milliárd forintos beruházással új gyárat épít Sárospatakon, a fejlesztéssel közel 30 olyan új munkahely létesül a gépiparban, ami a világ csúcstechnológiáit képviseli. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Magyarország a rendelkezésére álló eszközökkel kész minden segítséget megadni Ukrajnának - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden a nyugat-ukrajnai Lembergben, a város polgármesterével folytatott találkozón.
Vágólapra másolva!

Magyar Levente kiemelte, Magyarország kész nagy számban befogadni és ápolni sérült ukrán gyerekeket és sebesült katonákat.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarország folytatja azt az ösztöndíjprogramot is, amelynek keretében több ezer olyan ukrán felsőoktatási hallgatót tud fogadni, akinek el kellett hagynia a szülőföldjét vagy meg kellett szakítania a tanulmányait - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy Magyarország kész kiterjeszteni a humanitárius segélyprogramot még több vonatkozásban a nyugat-ukrajnai régióra, Lembergben ugyanis már van egy hatalmas irodája az Ökumenikus Segélyszervezetnek, amelyen keresztül a magyar kormány az itteni programját bonyolítja le.

Andrij Szadovij polgármester bemutatta, mi történt a városban az elmúlt hónapokban, és elmondta, hogy a háború kitörése óta több mint ötmillió menekült utazott keresztül a településen. Megköszönte Magyarország támogatását, és jelezte azt is, hogy készen állnak az Ökumenikus Segélyszervet nyugat-ukrajnai irodájával is az együttműködésre.

Magyar Levente találkozott Makszim Kozickijjal, a megye katonai kormányzójával, akit szintén tájékoztatott a Magyarország által felajánlott lehetőségekről.
A kormányzó háláját fejezte ki Magyarországnak, amiért befogadott egymillió ukrán menekültet.
Az államtitkár útja Kijevben és környékén folytatódik, ahol Magyarország az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül segíti a háború sújtotta településeket.