Vágólapra másolva!
Egy teherautó és egy személyvonat ütközött év elején azért, mert a nyomozók szerint a teherautós figyelmetlen volt, és nem látta, hogy jön a vonat. A teherautó összetört és az egyik utasa is megsérült, a férfi ellen vádat emeltek. 
Vágólapra másolva!

Február 5-én 21 óra után nem sokkal egy teherautó Konyár belvárosában egy külön biztosítás nélküli, de különböző közlekedési táblákkal jelzett vasúti kereszteződéshez ért. Egy fiatal férfi ült a volán mögött, és két gyerek is volt vele.

A sofőr nem vette észre a vonatot, és megállás nélkül a sínekre hajtott.

A teherautó összeütközött a neki balról érkező személyvonattal, melyen a kétfős személyzeten kívül egy utas volt. Egyikük sem sérült meg. A teherautó első része összetört, és az egyik utas 8 napon belül gyógyuló, zúzódással járó sérüléseket szenvedett.

A férfi ellen nyomozás indult, amelyben megállapították, hogy súlyos KRESZ-szabályszegő magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő sofőrrel szemben közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, szabjon ki a sofőrre pénzbüntetést és tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.