Bosszúból férfiaknak szóló társkeresőn regisztrálta volt barátját egy nő

hacker hekker Több, mint 60 millió forintot loptak el egy budapesti nő bankszámlájáról
Vágólapra másolva!
Két nő közzétette egyikük volt barátjának fényképét, nevét, lakhelyét és érdeklődési körét, hogy megleckéztesse. Az első ismerkedőnél jött a döbbenet és aztán a fejelentés a nők ellen. 
Vágólapra másolva!

A 26 éves férfi kihallgatásán azt mondta, nincs haragosa és elképzelése sem, kinek juthatott eszébe, hogy egy közösségi oldalon használt fotóját felhasználva regisztrálja őt egy ismerkedős felületen. A profil nem volt teljesen kamu: az életkorát illetően túloztak ugyan, de néhány tulajdonságát pontosan feltüntették.

A ceglédi rendőrök digitális nyomok után kutatva jutottak el ahhoz a 31 éves, budapesti nőhöz, aki nem tagadta, hogy barátnője kérését teljesítve hozta létre a kamuprofilt.

Meg akarták leckéztetni a férfit, aki a szakítást követően üzenetekkel és telefonhívásokkal zaklatta barátnőjét. Gondolkodtak, mivel tudnának visszavágni és azt találták ki, egy férfiak ismerkedésére létrehozott oldalon regisztrálják. Azzal védekeztek, nem tudták, hogy ez bűncselekmény, humorosnak találták.

illusztráció Forrás: Shutterstock

A 25 éves, volt barátnő sem tagadott a kihallgatásán. Elmondta, a szakítás utáni időszakot nehezen élte meg, mert az exe üzengetett neki. Letiltotta, a férfi el is tűnt, nem hívta, nem üzent többé, néhány hónappal később viszont a nők kitalálták a humornak szánt bosszújukat.

Védekezésében azt állította, nem tudta, hogy ez ilyen komoly dolog, egyre csak azt hangsúlyozta, hogy viccnek szánta.

A két nő ellen a személyes adattal visszaélés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, amelyet most zártak le. Az ügy iratait átadták az ügyészeknek.