Számlagyárat működtetett egy szolnoki férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy szolnoki férfi olyan cégeknek adott rendszeresen hamis számlát, amelyek fa- és fűrészáru kereskedelemmel foglalkoztak. Így az eredeti árnál olcsóbban tudták eladni a fát, a nyereségből pedig a férfi is kapott. Ezen felül több embernek is adott kölcsönt, és ezekre rendre hatalmas kamatot számolt fel.
Vágólapra másolva!

A szolnoki férfi és öt társa 2015 és 2019 között olyan számlagyárat működtetett, ami belföldi beszerzéseknek feltüntetve számlát adott fa- és fűrészáru kereskedelemmel foglalkozó cégeknek. Így ezek a cégek csökkenteni tudták az áfájukat. A férfi adózási, jogi és üzletviteli tanácsokat is adott nekik. A hamis számlákkal a cégek kedvezőbb áron tudták eladni a vevőiknek a fát, mintha közvetlenül külföldről szerezték volna be.

A férfi ezeknek a cégeknek a havi forgalmából is részesedett.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Megbízásából a társai Németországból drága luxusautókat hoztak be Magyarországra adómentesen 650 millió forint értékben. Ezeket a férfi árulta itthon.

Hamis számlákkal itt is elkerülték az ÁFA befizetését.

A banda közel 400 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek.

Ezen túl többen is pénzt kértek kölcsönt a férfitól, aki jelentős kamattal adott is mindenkinek. Már a szerződésben is a kamattal megnövelt összeg szerepelt.

A férfi egy ház és egy cég eladása közben azzal fenyegetőzött, hogy felfedi az alkalmi kapcsolatát, így az eladóval egyoldalú, számára előnyös szerződést kötöttek.

Amint megtudta, hogy nyomoznak ellene, az adósait megfenyegette, arra kényszerítette, hogy hazudjanak. Azt kellett mondaniuk, hogy a kapott kölcsön kamatmentes volt. Az ügyészség költségvetési csalás, pénzmosás, jogosulatlan pénzintézeti tevékenység, zsarolás és kényszerítés hatósági eljárásban büntette miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre.