Elütötte élettársát egy részeg, miskolci nő

illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy miskolci nő összeveszett az élettársával, majd részegen volán mögé ült. A férfi próbálta megállítani, a nő viszont lassítás nélkül elütötte.
Vágólapra másolva!

A nő és az élettársa együtt ivott két napja, július 20-án délután, amikor féltékenységből veszekedni kezdtek, majd a nő részegen autóba ült és elindult. A szomszéd látta, hogy agyon részeg, ezért szólt neki, hogy azonnal szálljon ki a kocsiból, de nem tette meg.

Az élettársa is az utcára szaladt, és az út közepén, a karjával integetve próbálta megállítani. A nő lassítás nélkül elütötte a férfit.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A nő ezek után sem állt meg, viszont egy közeli kereszteződésben belehajtott a vízelvezető árokba, ahonnan már nem tudta folytatni az ámokfutást.

A rendőrök ott fogták el. A férfit életveszélyes koponyasérüléssel vitték kórházba. Élettársát emberölési kísérlettel gyanúsítják. A gázolás idejében egy korábbi ittas vezetés miatt már eljárás volt ellene, és el is tiltották a vezetéstől. Az ügyészék javasolták a letartóztatást, mivel úgy látják, az ő esetében fennáll a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye. A bíróság ezzel egyetértve augusztus 22-ig elrendelte a letartóztatását. A végzés nem végleges, mert a nő és a védője fellebbezett – írja a Miskolci Törvényszék.