Itt a rezsikalkulátor - számolja ki pontosan a rezsijét!

Gondolnád? 6 szokás, amelyek ugyanolyan károsak, mint a dohányzás dr.life gáztűzhely
Vágólapra másolva!
Számolja ki az Origón a rezsijét - a rezsikalkulátorral! 
Vágólapra másolva!

A szomszédban zajló háború és az elszabaduló energiaárak miatt májusban létrejött a rezsivédelmi alap, majd július közepén energia-vészhelyzetet hirdetett a kormány. Míg Európában hatalmas káosz van és a lakosságnak egyre nagyobb terhet jelent a rezsi fizetése, addig a magyar családokat továbbra is megvédi a rezsicsökkentés. Az elhibázott szankciós politika és a brüsszeli intézkedések miatt meredeken megemelkedett energiaárak miatt számos ország fontolgatja a magyarhoz hasonló hatósági ár bevezetését.

A rezsicsökkentés az átlagfogyasztás szintjéig teljes mértékben, száz százalékig biztosított mindenkinek továbbra is. Az átlagfogyasztáson felül is csak egy kedvezményes, lakossági piaci árat kell fizetni, nem a valós piaci árat. A családok többsége átlagfogyasztó Magyarországon. Áramellátásban 5,6 millió fogyasztóból 4,2 millió átlagfogyasztású vagy az alatti. Gázellátásban 3,5 millió fogyasztóból 2,6 millió átlagfogyasztású vagy az alatti. Akik túl vannak a sávhatáron, azoknak nagy része is közel esik az átlagfogyasztáshoz, tehát kis odafigyeléssel a limit alatt tudnak maradni, de ha fölé kerülnének, akkor sem kell sokkal többet fizetni.

Míg a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal teljes egészében eltörölné a rezsicsökkentést és a világpiaci árnak megfelelő tarifát vezetne be, a magyar kormány továbbra is megvédi a családokat a rezsicsökkentéssel a legnehezebb időben is. Az Origo rezsikalkulátorával - ITT - most Ön is ki tudja számolni a rezsijét!