Íme Orbán Viktor válaszlevele Hegedüs Zsuzsának

ORBÁN Viktor
Budapest, 2022. július 1. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. július 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
„Az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi" - írta a miniszterelnök posztjáról lemondott tanácsadójának válaszlevelében.
Vágólapra másolva!

Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi" – írta Orbán Viktor miniszterelnök Hegedüs Zsuzsának írt, a Mandiner birtokába került levelében.

Hegedüs Zsuzsa lemondásáig a társadalmi felzárkóztatási programokért felelős tanácsadó, miniszterelnöki biztos volt – hosszú évek óta, több Orbán-kormányban is ellátta ezt a posztot, ráadásul évtizedes ismeretség, sőt barátság fűzi a miniszterelnökhöz. Most Orbán Viktor tusványosi beszédére hivatkozva mondott le.

A kormányfő sajnálja, de tudomásul vette a döntést. „Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva" – fogalmazott a kormányfő.

Íme a teljes miniszterelnöki levél: