Orbán Viktor: Azt szeretném, ha Magyarország nem válna bevándorlóországgá

ORBÁN Viktor; NEHAMMER, Karl
Bécs, 2022. július 28. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Karl Nehammer osztrák kancellár közös sajtótájékoztatójukra érkezik Bécsben 2022. július 28-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Szeretném világossá tenni, hogy mi mindig meg fogjuk védeni a határainkat, és ezzel akadályát fogjuk annak jelenteni, hogy bármifajta illegális migráció érkezzen Ausztriába - mondta Orbán Viktor a Karl Nehammerrel, Bécsben tartott közös sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

- mondta Orbán Viktor.

- mondta a miniszterelnök. Magyarországon biológiai alapú megközelítése semmilyen politikai kérdésnek nem lehetséges, ami lehetséges, az a kulturális alapú megközelítés - tette hozzá.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Karl Nehammer osztrák kancellár közös sajtótájékoztatójukra érkezik. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor azt is hozzátette:

Ezt az álláspontot képviseltem mindig, ezt képviselem ezentúl is. Ennek nem biológiai alapjai vannak, ez nem faji kérdés a mi számunkra, ez kulturális kérdés, egész egyszerűen a civilizációnkat úgy akarjuk fönntartani, ahogy az most van.

A helyzetünk különbözik Ausztriától, mert más a két országban a bevándorlás nagyságrendje - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor hozzátette, jobban szeretnénk, ha ezt nem nekünk kellene megtenni, hanem Szerbia meg tudná védeni a saját déli határait, mert akkor a konfliktus nem a szerb-magyar határon lenne és nem az osztrák-magyar határon lenne. Ezt világossá kell tenni Brüsszel számára is - mondta.

Az, hogy néha félreérthetően fogalmazom, az előfordul. De arra kértem a kancellár urat, hogy legyen kedves minden ezzel kapcsolatos információt kulturális kontextusba helyezni, mert

Magyarországon ezek a kifejezések, mondatok és az a pozíció, amit én képviselek, az egy kulturális, civilizációs pozíció.

Szeretném megismételni, hogy büszke vagyok azokra az eredményekre, amelyeket Magyarország rasszizmussal szemben eredményként az elmúlt években elkönyvelhetett - mondta végezetül Orbán Viktor.