Erdőtűz miatt késnek a vonatok a ceglédi vonalon

MÁV logó
Vágólapra másolva!
Erdőtűz oltása miatt leállították a vonatforgalmat Üllő és Monor között. Emiatt a ceglédi vonalakon jelentős késésekre, egyéb fennadásokra kell készülni - közölte a Mávinform péntek délután.
Vágólapra másolva!

Frissítés:

A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon Üllő és Monor állomások között újraindult a vonatközlekedés, egyelőre – a tűzoltás miatt - sebességkorlátozás mellett.

A kialakult 30-60, esetenként 60-90 perces késések fokozatosan csökkennek.

A délutáni, kora esti órákban rövidebb útvonalon közlekedő és kimaradó vonatokra még számítani lehet.

A menetrend éjszakáig állhat helyre.

Korábban írtuk:

Közleményük szerint Üllő és Monor között kigyulladt az aljnövényzet és egy erdő, és az akár több órán át tartó oltás idejére leállították a vonatforgalmat.

Emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalakon jelentős késésekre, kerülő útvonalon vagy rövidebb útvonalon közlekedő vonatra, illetve elmaradó járatokra kell számítani.

Monor és Üllő között pótlóbuszok közlekednek a vonatok helyett. A torlódások és késések csökkentése érdekében a nyíregyházi, záhonyi és a kör InterCity vonatok, valamint a sebesvonatok kerülő úton, Újszász-Szolnok érintésével közlekednek.

Kitértek arra is, hogy a nyíregyházi és záhonyi, valamint a kör InterCity-vonatok pót- és helyjegy nélkül vehetők igénybe. Budapest és Monor között pedig a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket a menetrend szerinti buszokon - írta a Mávinform.

A címlapi kép illusztráció!