Eltűnt az előleggel az álszerelő

Vágólapra másolva!
A Siófoki Járási Ügyészség összesen öt rendbeli, szabálysértési értékhatárt meg nem haladó, illetve kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki klímaberendezések és mosógépek beszerzésének, illetve javításának ígéretével több mint háromszázezer forintot csalt ki az áldozataiból.
Vágólapra másolva!

Egy anyagi nehézségekkel küzdő, 26 éves férfi tavaly júliustól, annak ellenére, hogy ilyen képzettséggel nem rendelkezett, klíma- és mosógépszerelőként hirdette magát az interneten. A hirdetésre jelentkezőktől az új gépek, vagy a javításhoz szükséges alkatrészek megvásárlásának ürügyén

34 ezer - 145 ezer forint közötti összegeket, összesen 377 ezer forintot vett át előlegként.

A férfi ilyen módszerrel közel fél éven keresztül összesen öt embert csapott be, mivel már az előlegek átvételekor sem állt szándékában az elvállalt feladatokat teljesíteni, és az átvett pénzt később a saját megélhetésére fordította.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az elkövetővel szemben halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság egyúttal a becsapott emberek polgári jogi igényeit is bírálja el.