Mutatjuk, melyik nap tér vissza a kánikula

hőség, hőségriadó, kánikula, időjárás, budapest, nyár, illusztráció, napsütés, Erzsébet tér, Erzsébet tér környéke, 5. kerület, 5. ker, Deák Ferenc tér
Néhány napja készült, délutáni fotó
Vágólapra másolva!
Vasárnap még többfelé lesz eső, 27 fok lesz a maximum. Jövő héten azonban újabb felmelegedés várható, kánikulára kell számítani.
Vágólapra másolva!

Vasárnap észak felől az ország északkeleti felén (beleértve a főváros térségét is) ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és itt szórványosan várható eső, zápor. Ezzel szemben délnyugaton többórás napsütés, száraz idő lesz - írja a Köpönyeg.hu.

Általában 27 fok körül alakul a hőmérséklet, de a tartósan esős tájakon csak 20-25 fokot mérhetünk.

Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, olykor viharos. Megszűnik a hőség, mindenhol felfrissül a levegő. Hidegfronti hatás érvényesül. Az autósoknak az erős oldalszélre, és északkeleten a vizes útszakaszokra kell figyelniük.

Illusztráció Fotó: Koncz Márton - Origo

Hétfőn északkeleten reggelig még kialakulnak záporok, majd napos, gomolyfelhős idő várható. A nyugati tájakon elszórtan fordul elő zápor. Az északnyugati szél még gyakran lesz élénk.

25-31 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Kedden eleinte sok napsütésre van kilátás, majd északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan fordulnak elő zivatarok, záporok. 30-33 fokos kánikula lesz. Az északkeleti szél megélénkül.

Szerdán és csütörtökön túlnyomóan napos, száraz, igazi strandidő valószínű. Eső nem lesz. 30-37 fok közé melegszik a levegő, ismét lehet forróság.