Majdnem halálra gázolt egy rendőrt menekülés közben a részeg debreceni ámokfutó - videó

Rendőrség, autós üldözés, részeg sofőr, Debrecen, majdnem elütötte a rendőrt
Vágólapra másolva!
A rednőrök idén februárban akarták igazoltatni a 39 éves sofőrt, azonban a férfi a jelzés ellenére sem állt meg, sőt, gázt adott, és menekülni kezdett a rendőrök elől Püspökladány felé. Később kiderült, hogy nem volt érvényes jogosítványa, ráadásul részegen vezetett - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A rendőrök azonnal üldözni kezdték az ámokfutót, aki településeken keresztül, egyre több közlekedési szabályt áthágva cikázott az egyre több rendőrautó elől, miközben továbbra is figyelmen kívül hagyta a figyelmeztetéseket és a megállásra utasító felszólításokat.

A sofőr a Nádudvar–Hajdúszoboszló–Hajdúszovát útvonalon aztán visszakanyarodott Debrecenbe, ahol a földutakon a rendőrök szem elől tévesztették, azonban nem sokáig:

az idő közben odasiető Készenléti Rendőrség tagjai az álló, de járó motorú kocsiban rábukkantak, és megpróbálták intézkedni, azonban a férfi ismét megszökött.

Ezután a 47-es főúton próbálták elkapni, ahol egy rendőrautó keresztbe állt előtte, míg egy másik rendőr fényjelzéssel próbálta megállásra bírni.

A sofőr azonban ahelyett, hogy megállt volna, az eddiginél is nagyobb sebességre váltott, és még a rendőrt is megpróbálta elgázolni.

- írta az eset után az Ügyészség. A közel 100 kilométeren át tartó hajsza akkor ért véget, mikor a sofőr visszatért Debrecenbe, és ott egy jobbkanyarban lesodródott az útról, és egy vízelvezető árokba csapódott.

Miután elkapták, kiderült, hogy korántsem ez volt az első összetűzése a törvénnyel:

„A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével, továbbá ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja az elkövetés óta letartóztatásban lévő többszörösen büntetett – erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő – férfit" - tájékoztatott az Ügyészség, akik most vádiratukban indítványozták a sofőr esetében a vezetéstől való eltiltás mellett a fegyházbüntetést is. Hozzátették, az általa elkövetett bűncselekmények felső határa akár 15 év is lehet.