Nagyobb honvédségi járműforgalom várható az ország több területén

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, Magyarország, Győr, Magyar Honvédség
Győr, 2022. február 25. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred járművei indulnak el Győrből 2022. február 25-én. A Magyar Honvédség alakulatai folyamatosan érkeznek a keleti országrészbe. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Katonai csapatmozgások miatt nagyobb honvédségi járműforgalomra kell számítani a napokban az ország több területén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn.
Vágólapra másolva!

Közleményeikben azt írták: hétfőtől szerdáig az esti és éjszakai órákban katonai menetoszlopok haladnak a Hajdúhadház - 4-es főút - 354-es út - M35-ös - M3-as - M31-es - M0-s - M1-es - 8119-es út - Tata útvonalon.

A járműoszlopok az M3-as autópálya oszlári Tisza-hídján, valamint az M0-s autóút soroksári Duna-hídján és hárosi Duna-hídján a teljes forgalom kizárása mellett mennek át

- tették hozzá.

A tájékoztatás szerint szerdán napközben és kora este is nagyobb katonai járműforgalom várható az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred technikai eszközeinek manővere miatt a Hajdúhadház - M3-as - M0-s - M1-es - M19-es - Győr útvonalon.

Nagyobb honvédségi járműforgalom várható az ország több területén. Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A Magyar Honvédség arra kérte a lakosságot, hogy

a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket,

mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják - jelezték.