A Metropol birtokába került belső levelezés szerint Jakab Péter legszorosabb szövetségesei valóságos „törzsi háborút" robbantottak ki a pártban. Sorra oszlanak fel az alapszervezetek, és ott ártanak a Gyöngyösi-féle pártvezetésnek, ahol tudnak. Jakab állítólag az antiszemita kijelentéseket tevő Bíró Lászlóval és a szexuális erőszakolási botrányba keveredő Földi Istvánnal alapíthat új pártot. 

Minden jel arra utal, hogy Jakab Péter hívei az összes létező eszközzel megpróbálnak kárt okozni a pártnak, és ott gáncsolják az új vezetőséget, ahol csak tudják: a nevüket töröltetik az adatbázisokból, egyesével lépnek ki a pártból, és alapszervezeteket oszlatnak fel, folyamatos adminisztrációs terhet rakva ezzel a tétovázó központra.

A Metropol szerkesztőségéhez eljuttatott e-mailek alapján Jakab Péter Jobbikon belüli hívei módszeres bosszúhadjáratba kezdtek a Jobbik új, Jakab-mentesített elnöksége ellen. Például sorra oszlatják fel azokat a – sokak által „kamunak" tartott – alapszervezeteket, melyek segítségével Jakab újra tudta választatni magát a párt májusi kongresszusán. Ezeknek a szervezeteknek a döntő többsége ugyanis Jakab két legszorosabb szövetségesének, a szexuális-erőszakbotrányba keveredett Földi Istvánnak és az antiszemita megjegyzéseivel hírhedtté vált „tetűcsúszdás" Bíró László választási körzetében található. Jakab az ő közreműködésükkel kíván új pártot alapítani – de mielőtt ez megtörténne, még párszor megforgatják a kést a maradék Jobbikban.

Jakab Péterék szétrobbantanák a megmaradt JobbikotForrás: --

Ezt bizonyítja az is, hogy a „judapestező" Bíró László nemrég valóságos törzsi háborút kirobbantva, frontálisan nekiment a Jobbik új vezetésének. A Facebookon írt legutóbbi bejegyzésében szó szerint alkalmatlannak nevezte a párt új elnökségét, teljes parlamenti frakcióját, aztán lemondásra is felszólította őket. Bíró szerint az új vezetők „hátba szúrták" a pártot, és alkalmatlannak nevezi őket, azonnali távozásukat követelve.

Forrás: Origo

Az elmúlt időszakban Jakab hívei egyesével küldték be lemondásukat a pártközpontba. Döntésük okaként minden esetben azt jelölték meg, hogy Jakab Pétert kiszorították a pártvezetésből. Egyikük például arra hivatkozva kérte az adatai törlését az adatbázisokból, hogy már „nem Jakab Péter a Jobbik elnöke és frakcióvezetője, sőt, a Jobbik több esetben elhatárolódott tőle".  A Jobbik létavértesi alapszervezetének tagjai a kilépési szándéknyilatkozatukban egyenesen azt írták: „Jakab Péter nélkül nem maradnak a pártban". Továbbá kijelentették, hogy a Jobbik jelenlegi vezetésének „óriási felelőssége" van az áprilisi választási kudarcban.

Forrás: Origo

A Jobbikot feszítő belső ellentétek egyébként számos olyan eseményhez vezettek az elmúlt hetekben, melyek azt bizonyítják: Jakab már csak azért politizál a Jobbikban, hogy minél nagyobb káoszt teremtsen, kárt okozzon, mielőtt lelép és új pártot alapít. Múlt héten például bombaként robbant a hír, hogy a bukott politikus nem kevesebb mint 80 millió forintot próbált átjátszani a saját holdudvarának közvetlenül azelőtt, hogy leváltották volna a Jobbik-frakció éléről. Sajtóértesülések szerint Jakab kihasználva, hogy még frakcióvezető – azaz az egyszemélyes aláíró –, frakciószerződéseken keresztül juttatta volna ki a pénzt. Az ügyletet végül a képviselőcsoport többi tagja hiúsította meg. Úgy tudni, hogy Jakab a pénzt az új pártjának „beindításhoz" szerette volna felhasználni.

Szintén a küszöbön lévő nagy szakítást igazolja, hogy a Jobbik vezetése már Jakab Péter „mamuszos" élettársát is kizárná a pártból. A Magyar Nemzet értesülései szerint Molnár Enikőt azért távolítanák el a lehető leghamarabb, mert „politikai ámokfutásba kezdett", és „több ízben megpróbált karaktergyilkosságot elkövetni" a párttársai ellen. Úgy tudni, hogy Molnár kizárásával a párt két legyet ütne egy csapásra, reményeik szerint ugyanis Jakab önként követné korábban BKV-ellenőrként dolgozó élettársát.

Addig is sorra érkeznek a kilépési nyilatkozatok a Jobbik pártközpontjába, amit a Gyöngyösi-féle vezetőség így nyugtáz:

Forrás: Origo