Fél órán belül két nőt is kirabolt egy férfi Kiskunhalason

Vágólapra másolva!
Fél órán belül két nőre is rátámadt egy férfi áprilisban Kiskunhalaso fényes nappal, az utcán. Mindezt felfüggesztett büntetésének időszaka alatt követte el.
Vágólapra másolva!

A helyi férfi - felfüggesztett börtönbüntetésének próbaideje alatt - április 17-én, este Kiskunhalason biciklivel megközelítette egy fiatal nőt, aki előtte ment a járdán. Hátulról átkarolta és azt mondta neki

Miután a nő közölte, hogy nincs nála semmi, támadója erősen

megragadta a kabátját és a földre rántotta. A nő háton fekve, rugdalózva próbált védekezni, mire a támadó kétszer sípcsonton ütötte ököllel, és átkutatta a zsebeit.

Egy közelben lakó férfi felfigyelt a nő segélykiáltására, kiment az utcára és ezzel megzavarta a támadót, aki ezért üres kézzel menekült el. A bántalmazás miatt a nő könnyebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Forrás: Ügyészség

A biciklin menekülő férfi mindössze fél órán belül felfigyelt egy másik nőre is,

aki szintén biviklivel közlekedett. A férfi elhatározta, hogy kilopja a táskáját a kosárból. Amikor a nő észlelte támadója szándékát, erősen megfogta a táskáját, miközben a férfi rángatni kezdte azt, miközben földre kerültek. A férfinak végül

sikerült kitépnie a nő kezéből a táskát, amiben mobiltelefon, pénztárca, pénz és iratok voltak, összesen 310 ezer forint értékben.

Az ügyészség a férfival szemben

rablás, rablási kísérlet, és közokirattal visszaélés miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabását javasolta.

A letartóztatásban lévő férfi ügyében a kiskunhalasi bíróság dönt - írja az Ügyészség oldala.