Bagdy Gáborral, a Kereszténydemokrata Néppárt fővárosi szervezetének elnökével beszélgetett a vasarnap.hu a főváros jelenéről és arról, hogy kezd visszatérni a Demszky-korszak Budapesten.

Bagdy Gábor azt mondta a vasarnap.hu kérdésére, hogy

2002 óta, húsz éve vagyok önkormányzati képviselő a fővárosban. Megéltem két ciklus Demszky Gábor-féle városvezetést, utána pedig kilenc évig lehettem Tarlós István mellett főpolgármester-helyettes. Ez azt jelenti, hogy eléggé látom a főváros életét és az ott zajló tendenciákat. Azt láthatjuk, hogy kezd visszatérni a Demszky-korszak. Mire gondolok? Számos példát tudnék erre felhozni. Mi 2010-ben, amikor átvettük a város irányítását, Tarlós István főpolgármesterségével 180 milliárd forintos hiánya volt a fővárosnak, ennyi adóssága volt. A BKV-nak ezen kívül volt még 70 milliárd forint működési hiánya is.

Hozzátette:

ezeket összeadva látjuk, hogy hatalmas és nagyon súlyos örökséget kellett átvennünk. Ezt kilenc év alatt úgy fordítottuk át, hogy nem 180 milliárd forintos adóssága volt a fővárosnak, hanem a főváros számláján otthagytunk 200 milliárd forintot. Ezt a 200 milliárd forintot éli most föl a Karácsony Gergely-féle városvezetés. 2020-ban 87 milliárdot, 2021-ben 64 milliárdot, a maradékot meg most ebben az évben éli fel.