Az autóban ragadt a kánikulában egy hároméves kislány Óbudán, megszólalt a hős rendőrnő

kánikula
Az idei július minden rekordot megdönt
Vágólapra másolva!
Tegnap délután, a legnagyobb forróságban riasztották a rendőröket egy autóhoz, amelyben egy kislány ült. Véletlen ragadt bent, az anyja becsukta a modern, méregdrága kocsi ajtaját, ami automatikusan bezáródott, úgy, hogy a kocsi kulcsa és pótkulcsa is bent volt. A rendőröknek nem volt választása, azonnal betörték az ablakot, így a kislány, Jázmin nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

37 fok, ilyen meleg volt tegnap Budapesten.

A legnagyobb forróságban ragadt bent egy kislány az autóban.

Az anyja az autó kulcsát az első ülésre tette, a kislányt bekötötte a gyerekülésbe, és becsukta az ajtót, ami azonnal be is záródott, kívülről nem lehetett kinyitni.

„Az anyuka nagyon meg volt ijedve, hogy mi fog történni.

A pótkulcs sem jöhetett számításba, ugyanis az is azon a kulcscsomón volt, ami a kocsiban maradt, az autót pont szervizbe vitték. Nem volt más választás, be kellett törni a kislánytól legtávolabbi ablakot

– mondja Szirmai Alexandra rendőr. Őt és a társát riasztották a bajba jutott családhoz.

A közelben voltak, így gyorsan kiértek. Nem ez volt az egyetlen szerencse, ő is, és társa is tűzoltó családban nőttek fel, így pontosan tudták, mit kell tenni.

Ráadásul egy, a rendőrségnél nem rendszeresített speciális szerszám is volt náluk, amivel pillanatok alatt megoldották a helyzetet.

„A kollégám törte be az ablakot. A tulajdonosnak elmondtuk, hogy nincs más választásunk. Egyáltalán nem ellenkezett, ő is tudta, hogy ez az egyetlen megoldás – tette hozzá.

A hároméves kislánynak semmi baja nem esett, épségben megúszta az amúgy nagyon is veszélyes helyzetet.

Az ilyen kánikulában ugyanis egy autóban 50 foknál melegebb is lehet, ilyenből pedig nem egyszer történt már tragédia.

Két hónapja egy négyéves kislány halt meg így, akit a sofőr egy óvodai kisbuszban felejtett.