Egészen nevetséges kamuvideókkal és képekkel próbálja azt hazudni a baloldal, hogy alig voltak Orbán Viktor csütörtöki, texasi beszédén. Ahogy azt megírtuk, a beszéd hatalmas sikert aratott, Orbán Viktor több kijelentését is hatalmas ováció fogadta. A hírhamisító baloldali politikusokat és oldalakat még azt sem zavarja, hogy a jobboldali elfogultsággal nehezen "vádolható" BBC is azt emelte ki, a magyar miniszterelnök beszéde mekkora siker volt.

Az egyik hazugságot Jeszenszky Zsolt leplezte le a Facebookon ezzel a fotóval és a két kép összehasonlításával.

Jól látható, hogy azon a képen, ahol úgy tűnik, kevesen vannak, egészen más a terem plafonja, ráadásul még világos is van a nézőtéren, miközben a miniszterelnök beszéde alatt sötét volt.

Megtalálod a különbségeket a két képen? -

kérdezi Jeszenszky Zsolt.

Az egyik teremben szürkék a székek, a másikban pirosak. Az egyikben nem lóg le a mennyezetről egy óriási, kör alakú installáció, a másikban igen. Az egyikben fel vannak kapcsolva az ipari lámpák, a másikban megkomponált atmoszféra-világítás van. Az egyikben kivetítőn keresztül nézik Orbán Viktor beszédét, a másikban tényleg ott van ő maga.

Majd hozzáteszi:

A teljes fake news gyár úgy osztja az alsó képet, mintha nem lenne holnap. Újhülye Pistitől kezdve Lattmann Tamáson át, még a magyar oktatásban és szellemiségben felbecsülhetetlen károkat okozó igazi szardarab, Magyar Bálint is bekapcsolódott (....) És a kretén barmok tényleg nem veszik észre, hogy a kép egy másik teremben készült. Ahonnan nyilván szintén követhető volt a beszéd, kivetítőn keresztül. A felső képen pedig látszik, hogy - talán néhány széket leszámítva - abszolút tele volt az a terem, ahol Orbán a beszédét tartotta. Igazi, szánalmas bohócok, nem csoda, hogy kétharmaddal zakóznak újra és újra.
Hadházy Ákos egy rossz minőségű kamuvideóval próbálta bizonyítani, hogy kevesen voltak - ezt a Pesti Srácok leplezte le itt.  Persze, Hadházy is folyamatosan olyan képeket vágott be, ahol - hogy hogy nem - csak üres székek látszanak egy teljesen világos teremben, de Orbán Viktor nem. Ezek a képek is egy másik teremben készültek.

A legszánalmasabb hazugság azonban egy Lázár György (George Lazar) nevű szélsőbaloldali, az Egyesült Államokban élő magyar újságíróé, aki egy totálképpel akarta bizonyítani, hogy a terem szinte teljesen üres volt. Lázár arra figyelt, hogy a színpad elég messze legyen, így ne lehessen látni, mi történik rajta, csak azt nem vette észre, hogy a terem szélén van két hatalmas kivetítő, amin az látszik, hogy hárman ülnek a színpadon és beszélgetnek, nem pedig Orbán Viktor beszéde zajlik - vagyis ez egy teljesen már program... 

Ráadásul itt is teljesen világos a terem. Lázár hazugságát több magyar baloldali sajtóorgánum is minden fajta forráskritika nélkül átvette. 

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója publikált két videót, amely végképp leleplezi a hazugságot (a videó nem beágyazható, itt lehet megnézni).

Ezeken jól látszik, hogy a terem zsúfolásig tele van, a második videón a kamera meg is fordul, jól látszik a terem hátulja is. 

A baloldalhoz nagyon közel áll a hírhamisítás, de ilyen gyenge kísérletekkel talán még sosem próbálkoztak.