Minősített embercsempészet miatt kerülhet börtönbe az a három férfi, akik migránsokat akarta szállítani az osztrák-magyar határ felé. Egyikük megbízta és irányította a szállítást vállaló két társát, emellett előfutóként haladt volna előttük, de a rendőrök rövid időn belül elfogták őket.

A büntetett előéletű férfi ismeretlen megbízója javaslatára megbízta két társát, hogy segítsen nekik migránsokat csempészni Ausztriába. Egyiküknek kocsit is bérelt, majd a két társát autóval a határig kísérte, innen pedig előfutóként próbált segíteni nekik a zavartalan haladásban.

Forrás: Ügyészség

A két embercsempész a határ közelében egy földesútra hajtott, hogy a társuk által megadott helyen felvegyék a migránsokat. Egyikükhöz három migráns szállt be, majd a két férfi ezután az általuk vezetett kocsikkal Ausztria felé indult, azonban ahogy az 55-ös számú főútra kanyarodtak, a rendőrök tetten érték őket.

Az ügyészség a három férfi ellen embercsempészet miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabását javasolta velük szemben.