A személyes kapcsolatok elengedhetetlenek egy felderítésnél. Legutóbb, egy 2022. augusztus 3-án éjszaka, Nagykőrösön elkövetett fegyveres rablás tettesének azonosítását gyorsította fel egy telefonhívás. Az egyik nagykőrösi rendőrhöz eljutott információ alapján sikerült egy emberhez kötni a támadást, a bűncselekménnyel gyanúsítható K. Szabolcsot otthonában fogták el.

Egy 18 éves fiatalember tartott hazafelé 2022. augusztus 3-án éjszaka, amikor pénzváltás ürügyén egy ismeretlen leszólította. A nemleges válaszra egy zsebből előhúzott fegyver volt a reakció, kiegészítve a „tudjuk ezt másképp is intézni" mondattal. A fiatalember érthetően megijedt és elővette pénztárcáját. A támadó ráfogott, ám a sértett erősen tartotta, visszarántotta és hátizsákját hátra hagyva menekülni kezdett. A tettes egy darabig üldözte, majd feladta, felnyalábolta a táskát, hazament és lefeküdt aludni. Az áldozat nem sérült meg.

A nyolc óra alatt azonosított és elfogott, majd őrizetbe vett, 28 éves férfi beismerő vallomásában részletesen elmesélte a történteket - már amire emlékezett, mert reggel óta folyamatosan sörözött.

A rabláshoz használt, házában lefoglalt eszközről kiderült, kisfia játékpisztolya. Függetlenül azonban attól, hogy azzal emberi életet nem lehet kioltani, az általa elkövetett támadás fegyveres rablásnak minősül. Megtévesztésig hasonlít egy éles lőfegyverre, első ránézésre az áldozat is joggal hihette azt.

Játékfegyver, de valódinak tűnikForrás: police.hu

Az őrizetbe vett K. Szabolcs ellen jelenleg több eljárás is folyamatban van garázdaság és vagyon elleni bűncselekmények miatt. Most fegyveresen elkövetett rablás bűntettével gyanúsították meg. A további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le, egyben kezdeményezték a férfi letartóztatását, amelyet a bíróság 2022. augusztus 5-én elrendelt.