A budapesti rendőrök igazi csapatmunka eredményeként fogták el a tolvajt és szerezték vissza a lopott telefont.

A rendőrséghez augusztus 3-án érkezett hívás egy férfitől, aki a XVIII. kerületből kért segítséget. Elmondta, hogy

az Üllői úton egy ismeretlen férfi kivette a kezéből a telefonját, majd felszállt egy buszra és távozott.

Szerencsére a férfi emlékezett a rabló kinézetére és arra is, hogy merre indult el, így a kerületi rendőrök a bejelentést fogadó Kriperné Tolmács Edina rendőr főtörzsőrmester információi alapján azonnal a keresésére indultak.

Ezután a rendőrnő felhívta az ellopott telefonhoz tartozó számot. A vonal másik végén egy részeg férfi jelentkezett, akit kérdésekkel próbált szóval tartani, de nem akárhogyan:

a rendőrnő a papáját kereste.

A tolvaj azonban végig azt hitte, hogy az unokahúgával beszél.

Az események alatt a kerületi kapitányságon Szabó Pál rendőr zászlós a kamerákon keresztül felfigyelt egy lottózó előtt álló, hasonló kinézetű férfira, így a feltételezett elkövetőt kereső járőröket azonnal oda küldte.

A XVIII. kerületi rendőröknek és a Tevékenység-irányítási Központ munkatársának köszönhetően a rablót, J. Albertet Bóz Norbert rendőr zászlós, Méder Richárd rendőr zászlós és Takács László rendőr főtörzszászlós perceken belül elfogták és előállították.

Az ellopott telefont a 47 éves férfinél megtalálták, majd a visszaadták a tulajdonosának.

J. Albertről az is kiderült, hogy a X. Kerületi Rendőrkapitányság kifosztás bűntett, míg a Fővárosi Törvényszék segítségnyújtás elmulasztása bűntett és ittas járművezetés vétség, valamint kifosztás bűntett miatt adott ki ellene elfogatóparancsot.

A fővárosi rendőrök lopás miatt hallgatták ki, majd az illetékes büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.