Varga Judit: Megvédjük a határainkat

Vágólapra másolva!
A 2015-ös migrációs hullámhoz hasonló válság van kialakulóban a déli határon, hívja fel rá a figyelmet az igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzésében. Varga Judit kiemeli, hogy a Kormány a déli határ megerősítése mellett döntött, hogy továbbra is meg tudjuk védeni a magyar emberek biztonságát.
Vágólapra másolva!

Az Európa előtt álló gazdasági kihívások miatt kevés szó esik a bevándorlásról, ugyanakkor 2015-ös migrációs hullámhoz hasonló válság van kialakulóban a déli határon. Az afrikai élelmiszerválság miatt pedig azzal kell számolnunk, hogy több százezer ember kelhet útra Magyarország és Európa irányába a következő hetekben és hónapokban, tovább növelve ezzel a migrációs nyomást, írja Varga Judit bejegyzésében.

Az igazságügyi miniszter kiemeli:

Ha mindez nem lenne elég, továbbra is szorgosan végzik munkájukat azok a politikai érdekcsoportok, akik a mai napig azért dolgoznak, hogy bevándorló kontinenssé tegyék Európát.

Mint írja, az Európai Unió a migráció következtében kettészakadt: Azokban az országokban, ahol európai és Európán kívüli népek élnek együtt, végleg eltűnőben vannak azok az ismertetőjegyek, amelyek megkülönböztettek egy nemzetet egy államtól. Hozzáteszi:

Csak megerősített határvédelemmel tudjuk garantálni 1000 éves kultúránk, hagyományaink és értékeink fennmaradását.

Az illegális migránsok egyre erőszakosabb fellépése és a baloldali NGO-k szüntelen ténykedése miatt a Kormány a déli határ megerősítése mellett döntött, hogy továbbra is meg tudjuk védeni a magyar emberek biztonságát, emlékeztet a miniszter hozzátéve, hogy első lépésként határvadász egységeket állítanak fel, akiknek kifejezetten a határvédelem és az illegális migráció elleni védekezés a lesz a feladata.

- fogalmaz Varga Judit.

A mi célunk egyszerű és világos: megőrizni Magyarország biztonságát és hosszú történelmi múltra visszatekintő kulturális önazonosságát - zárja bejegyzését a miniszter.