A szülők csak egy pillanatra engedték el a matracot, amiről a kisgyermek lecsúszott. Csatárláncban keresték a gyermeket, de már csak kis holttestére leltek rá a vízben.

Borzalmas tragédia történt szombat délután a badacsonylábdihegyi kemping strandján: egy két és fél éves cseh kislány egy matracról lecsúszott a vízbe és elmerült -írja a Ripost.

Rendőrök, mentők és helyi civil keresők is azonnal a helyszínre érkeztek, ahol a kempingben nyaralókkal karöltve, csatárláncban keresték az eltűnt gyereket.

Másfél óra elteltével találták meg a kislányt, akin azonban már nem tudtak segíteni.

A Sümegi Szó úgy tudja, a gyermek a szüleivel volt a vízben, a matracon vele volt egy kutya is.

A lap szerint a vízben volt az anyukája (ő úszott) és az apukája is, csak azzal nem számoltak, hogy ekkora szélben nem szabad elengedni a matracot, amin a kislány és egy kutya volt.

A tegnapi nap gyásznap lett a szívünkben. Az angyalok vigyázzanak fenn rád, kicsi lány!

– írta a kempingben található bolt tulajdonosa.

Vízügyi szakemberek többször hangsúlyozták, hogy kiskorú gyermeket kizárólag szigorú felügyelet, az időjárás figyelembevétele mellett engedjenek a vízbe! – írta a Sümegi Szó, arra célozva, hogy szombaton másodfokú viharjelzés volt érvényben a Balatonon, az ott lévők erős széllökésekről számoltak be.

A rendőrség arról tájékoztatott vasárnap, hogy öt esetben, összesen tizenegy embert mentettek ki a tóból a szombati nap folyamán a balatoni vízirendőrök.

Címlapi képünk illusztráció!