Erzsébetváros DK-s polgármestere közösségi oldalán jelentette be, megelégelte az ingyenes elektromos autók töltésével kapcsolatos „visszaéléseket", így a jövőben már csak applikáción keresztül, nyilván rengeteg pénzért lehet a zöld járműveket tölteni - írja a Mandiner.

Hétfőn reggel került nyilvánosságra a döntés, ami szerint megszűnik az elektromos és plug-in hibrid autók ingyenes töltési lehetősége a VII. kerületben. Erzsébetváros DK-s polgármestere a Facebook-oldalán tette közzé a hírt, állítása szerint sokat kellett morfondírozni, mi is legyen a helyzettel, ugyanis szerinte sok volt a visszaélés. 

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció erzsébetvárosi polgármestere következetesen tönkreteszi a kerületetForrás: MTI/Mohai Balázs

Niedermüller Péter kijelentette, a bevezetés időpontjától kezdve már csak az Emobility Solutions nevű applikáción keresztül lehet az autókat tölteni a kerületben. Azt írta, sok visszajelzés volt azzal kapcsolatban, miért engedik, hogy akár a taxik akár a „nagyértékű elektromos autók" ingyenesen tölthessék járműveiket.

"Kétféle szemléletmódot kellett összevetnünk" – kezdte magyarázkodását a polgármester, majd úgy folytatta, a dilemma az volt, hogy egyik oldalról „jó lenne ösztönözni a lakosokat, hogy használjanak környezetkímélőbb, elektromos töltésű járműveket", míg a másik álláspont az volt, hogy

szabad-e fenntartani egy olyan ingyenes juttatást, ahol az igénybevevők nem rászorultak, ráadásul a használók nagy százaléka üzleti vállalkozás (taxi)".Végül a magát amúgy rendkívül zöldnek valló kerületvezetés meghozta a nagy döntést, és hétfőn reggel Niedermüller bejelentette, hogy már augusztus 1-jétől megszűnt az ingyenes töltés lehetősége.Az önkormányzat tulajdonában álló öt töltőállomáson is csak applikáción keresztül lehet az autókat tölteni"

– zárta.