Több mint tízmilliárd forint segíti a fejlesztéseket Nógrád megyében

bicikliút esős IDŐJÁRÁS kerékpárút, Zala
Sötétben világító útburkolati jelek a Zalaegerszeg és Zalalövő közötti kerékpárút zalaszentgyörgyi szakaszán
Vágólapra másolva!
Nógrád megye településein javulnak az életfeltételek és az önkormányzati szolgáltatások. A nyertes önkormányzatok több mint 10 milliárd forintot fordíthatnak a beruházásokra - közölte a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP) közleményében ismertette: Nógrád megyébe áprilisban érkeztek meg európai uniós fejlesztési források a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretéből.

A mostani csomagban 10,66 milliárd forint felhasználásáról döntöttek, az önkormányzatok két felhívásra adhattak be támogatási kérelmet - tette hozzá.

Az Élhető települések elnevezésű programban 95 támogatási kérelem részesült 8 milliárd 692 millió forint támogatásban.

A pénzt vízgazdálkodásra, zöld- és kékinfrastruktúra, valamint kerékpárforgalmi infrastruktúra fejlesztésére, önkormányzati tulajdonú épületek gazdaságélénkítő, közösségi célú átalakítására, kulturális és sportcélú közterületi beruházásokra, közlekedésbiztonságra, továbbá hulladéklerakók rekultivációjára és barnamezős területek kármentesítésére használhatják fel a nyertes önkormányzatok.

A Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című programban bölcsődei, óvodai ellátást nyújtó intézmények épülhetnek és újulhatnak meg.

A konstrukcióban 15 nógrádi önkormányzat részesült vissza nem térítendő támogatásban, összesen egymilliárd 974 millió forint összegben - közölte az elnök.