Egy budapesti házaspár az egyik társkereső oldalon szedte áldozatait. Összesen 15 millió forintot csaltak ki tőlük. Nem először tettek ilyet, korábban többször ítélték már el őket csalásért.

A 37 éves férfi regisztrált az online társkereső oldalon. Egy ismeretlen nő fényképét csatolta fel.
A hirdetésre jelentkező férfiakkal a 40 éves felesége kezdett levelezni, majd telefonon is a nő nyerte el a bizalmukat. A személyes találkozó reményét lebegtetve pénzt kért tőlük.

Azt állította, hogy fodrász tanfolyamra jár és mestervizsgára készül, és ahhoz, hogy az ösztöndíjat megkapja, vagy le tudja tenni a vizsgát, azonnal egy közeli városba kell utaznia a tanárához, ehhez azonban pénzre van szüksége.

A kitalált mesterfodrászhoz a nő még telefonszámot is adott, amit ha a sértettek felhívtak, valójában szintén vele beszéltek, csak elváltoztatta a hangját és eljátszotta a szerepet.

A nő később további összegeket kért, azt állítva, hogy a kocsija útközben az autópályán lerobbant és szerelőt kellett hívnia vagy, hogy rendőri intézkedés történik vele szemben, illetve, hogy börtönbe került, mert kiderült, számos tartozása van különböző hatóság felé.

Ilyenkor síró hangon közölte, hogy, ha nem tud fizetni, akkor bent tartják a fogdán. A hitelesség látszatát keltve a férje hol autószerelőnek, hol rendőrnek adta ki magát a telefonban, de előfordult hogy a nő maga játszotta el – ugyancsak elváltoztatott hangon - egy rendőrnő, vagy épp egy börtönőr szerepét.

Forrás: Police.hu

 

 

Amikor az áldozatok a már nem fizettek, a nő elérhetetlenné vált.  

Az ügyészég indítványozta, hogy a ítéljék őket letöltendő börtönre.

A nő közben megkezdte korábbi büntetése letöltését, a férfi pedig letartóztatásban van.