A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves férfi ellen, aki Győr belvárosában garázdálkodott azért, mert nem tudta eladni az aranynak mondott gyűrűjét.

A vádirati tényállás szerint a férfi idén tavasszal egy győri ékszerboltban szeretett volna eladni egy gyűrűt. Az üzlet alkalmazottja viszont megállapította, hogy a gyűrű nem nemesfémből készült, így a felvásárlást megtagadta. Ezen a férfi annyira felháborodott, hogy megfenyegette az eladót. Közölte vele, hogy „visszajön és kirabolja az aranyait", majd felszólításra távozott az üzletből.

Ezután az utcán megrongált két térkődarabokkal nehezített vázát. Az egyiket felvette és eldobta, a másikba kétszer is belerúgott. Mindkét váza összetört, összesen kb. 10 ezer forint kár keletkezett. A férfi ugyan elment a tetthelyről, de még kétszer visszatért.

Másodjára a becsmérlő magatartását a szomszédos üzlet egyik alkalmazottja fékezte meg, harmadikjára pedig feltartóztatták és a rendőrök megérkezéséig visszatartották a támadót, akit garázdasággal vádolnak. Mivel a bűncselekményt a rá fogolyszökés miatt kiszabott próbára bocsátás hatálya alatt követte el, az ügyészek szerint halmazati büntetést kell alkalmazni vele szemben. A Győri Rendőrkapitányság munkatársai nyomoztak az ügyben. Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.