A magyar energiaellátás, energiabiztonság alapvető érdek, de ez a baloldali ellendrukkereket nem érdekli. Ismerjük őket, megszoktuk. Ugyanezt csinálták, csinálják a bevándorlással és a koronavírussal kapcsolatban is - írja legújabb bejegyzésben Menczer Tamás. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára szerint a baloldalnak a magyar érdek helyett mindig kizárólag a kormány támadása a fontos, káoszt és zűrzavart akarnak a politikai haszonszerzés reményében. Egy háború idején is.

Menczer Tamás a Facebookon közzétett bejegyzését "az ellendrukkereknek - vagyis a gyurcsányistáknak és a függetlenobjektívül gyurcsányista sajtónak" ajánlja. Az államtitkár szerint

vannak, akiknek a magyar érdek nem fontos, nem volt az, és soha nem is lesz az.

Szerinte:

ők nem változnak. A magyar energiaellátás, energiabiztonság alapvető érdek, de ez a baloldali ellendrukkereket nem érdekli. Ismerjük őket, megszoktuk. Ugyanezt csinálták, csinálják a bevándorlással és a koronavírussal kapcsolatban is.

Az államtitkár szerint

a magyar érdek helyett számukra mindig kizárólag a kormány támadása a fontos, káoszt és zűrzavart akarnak a politikai haszonszerzés reményében. Egy háború idején is.

Menczer Tamás hangsúlyozta, hogy

ha a kétszínűségnek, a köpönyegforgatásnak és a hazugságnak lenne mértékegysége, az 1 gyurcsány lenne. Most azzal támadják a kormányt, hogy szerintük nem érkezik elég orosz gáz Magyarországra. Ők, akik az orosz gázt "elzárták" volna, a rezsicsökkentést megszüntetnék, és a világpiaci árakat "ráengednék" a magyar emberekre. Azonban a kormány a balodali ellendrukkereknek is garantálja a gázellátást, náluk is lesz fűtés télen. A Fidesszel az is jól jár, aki nem rá szavazott.

Az államtitkár azt is kiemelte, hogy

van hosszútávú megállapodás Oroszországgal, és ez jelenti a magyar ellátás legnagyobb részét. A leszerződött mennyiségen felül 700 millió köbméter beszerzéséről tárgyalt Szijjártó Péter Moszkvában, ennek eredménye, hogy már plusz mennyiségek érkeznek augusztusban a magyar tározókba a Török Áramlat-vezetéken keresztül, a szeptemberi mennyiségeket jelenleg egyeztetik, a plusz 700 millió köbméter beszerzése folyamatosan zajlik.

Menczer Tamás leszögezte, hogy a baloldali ellendrukkerek támadták a Török Áramlat-vezeték megépítését és a gázvásárlási megállapodás megkötését is, most meg azt támadják, hogy miért nem jön több orosz gáz. És közben Gyurcsány Ferenc "készül", reggel, éjjel meg este.

Végül is, eddig "csak" egyszer tette tönkre morálisan, társadalmilag és gazdaságilag az országot. De ő készül. Az nem érdekli, hogy volt ez az elhanyagolható esemény, amit választásnak hívnak, és a magyar emberek "nem azt mondták, Feri!" A magyarok azt mondták, hogy mi már felkészültünk. Felkészültünk Gyurcsány Ferencből, és nem kérjük, köszönjük

- emlékeztetett az államtitkár, és arra is felhívta a figyelmet, hogy

a függetlenobjektívek pedig reggelente, mielőtt megírnák az első kormányt támadó cikket, ránéznek a vezérükre, akinek ugyan kissé bizonytalan a nézése meg a járása is, de "készül." Aztán rátekintenek a Jobbikra, ahol az "Enikő visszavág" című epizód zajlik, végül pedig megállapíthatják, hogy még mindig nincs élő ember, aki tudná, ki a Momentum elnöke, és ezek után újra belekapaszkodnak a klaviatúrába, és lelkesen támadják a kormányt.

Végül az államtitkár azzal zárja gondolatait, hogy

ilyenek. Megszoktuk. Nekünk baloldalból is a legrosszabb jutott. A kormány közben gázbeszerzéssel foglalkozik, hogy legyen mivel fűteni télen, működjön a gazdaság, és meg tudjuk védeni a rezsicsökkentést. Mindenki azt teszi, amit fontosnak gondol.