Egy komolyabb bűncselekmény is történt a Szigeten - videó

ilyen elektromos kis autókkal dolgoztak a rendőrök a Szigeten
ilyen elektromos kis autókkal dolgoztak a rendőrök a Szigeten
Vágólapra másolva!
A Sziget Fesztiválon a BRFK prevenciós pontot működtetett, a rendőrök egyenruhában és civilben is ügyeltek a látogatók biztonságára. Főleg lopások és kábítószeres bűncselekmények miatt volt szükség a munkájukra, de egy komolyabb bűncselekmény is történt. 
Vágólapra másolva!

A fesztivál területének biztonságáért elsősorban a szervező és a biztonsági cég felelt, szoros együttműködésben a rendőrséggel a honlapjukon olvasható információk szerint.

A BRFK rendőrei környezetbarát módon, elektromos járművekkel láttak el szolgálatot, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság egy hajója pedig a nap 24 órájában cirkált a sziget körül.

Ilyen elektromos kis autókkal dolgoztak a rendőrök a Szigeten Forrás: Vaszko Viktor/Vaszko Viktor

Csaknem 1600-an keresték fel a BRFK Prevenciós Pontját, ahol bűn- és baleset-megelőzési programokkal, baleseti szimulátorral, hasznos tanácsokkal és játékokkal várták a látogatókat, valamint tájékoztatást adtak a határvadászképzés és az iskolaőri pálya iránt érdeklődőknek. A külső biztosítási feladatokban a BRFK mellett a Készenléti Rendőrség állománya, valamint a Polgárőrség vett részt. A jól látható rendőri jelenlét mellett a civil ruhás nyomozók a látogatók közé vegyülve dolgoztak.

Robogós rendőrök a Sziget Fesztiválon Forrás: Police.hu

A Sziget Fesztiválon kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt a budapesti rendőrök hat, míg kábítószer birtoklása miatt tizenhét embert fogtak el. Lopás miatt hat, garázdaság miatt öt,

súlyos testi sértés miatt egy embert vittek el a sziget területéről.

Mindegyikük ellen eljárás indult.

Munkájukról egy videót is közzétettek a rendőrök: