Közúti baleset gondatlan okozásáa miatt kell felelnie annak a sofőrnek, aki sötét, ködös időben előzte meg az előtte haladó autót, ám nem volt elég körültekintő, és nekiütközött a vele szemből érkező biciklisnek, aki súlyosan megsérült.

A férfi főnöke kisteherautójával egyedül közlekedett 2021. október 30-án, 6 óra 40 perckor a 3315 számú közúton Újszentmargita felől Tiszacsege irányába. A forgalom kicsi volt, ám az éjjeli sötétségben az adott útszakaszon közvilágítás nem volt, és ködös volt az idő.

Forrás: Police.hu

A férfi utolérte az előtte haladó autót, majd a rossz látási viszonyok ellenére úgy próbálta megelőzni, hogy nem győződött meg a másik forgalmi sávban haladó kocsikról, illetve azok távolságáról. Így későn észlelte, hogy szemből érkezik egy biciklis. A férfi azonnal vészfékezett, míg a biciklis jobb oldali füves útpadkára lehajtott, ám az ütközés ennek ellenére elkerülhetetlen volt. A biciklis leesett és az egész testén súlyos sérüléseket szenvedett, több csontja is eltört.

Az ügyben a hajdúnánási rendőrök nyomoztak, a debreceni ügyészség közúti baleset okozása miatt emelt vádat a férfi ellen - írja az Ügyészség oldala.