Halálos fenyegetéssel akarta visszaszerezni a jogsiját egy mórahalmi férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a minősítés megváltoztatását, valamint a büntetés súlyosítását indítványozta annak a mórahalmi férfinak az ügyében, aki a közösségi oldalán kiírt fenyegetéssel kívánta visszaszerezni a bevont vezetői engedélyét.
Vágólapra másolva!

Egy férfit 2021 február 28-áig eltiltották a járművezetéstől. Az eltiltás lejárta utáni első napon elment az az egyik járási hivatalba, hogy új vezetői engedélyt igényeljen. Az ügyintéző azt mondta, hogy mivel időközben újabb szabálysértés követett el, megint bevonták a jogosítványát, úgyhogy nem kaphat újat. A férfi feldúltan távozott. Másnap a közösségi oldalán azt a bejegyzést tette közzé,

hogy ha nem kapja meg, amit kér, meg fog szurkálni valakit.

Sérelmezte, hogy megint bevonták a jogosítványát és megfenyegette az ügyintézőt, hogy költözzön el a városból, mert nincs biztonságban.

Amikor megtudta az ügyintéző, mit írt a férfi, nagyon megijedt, de nem intézkedett a jogosítványa ügyében. Másnap megint felkereste a férfi, de a fenyegetőzése miatt már be sem engedték a hivatalba, hanem azonnal hívták a rendőrséget.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfit elfogták és bíró elé állították. Elsőfokon a Szegedi Törvényszék járt el az ügyében a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján.

Terrorcselekménnyel fenyegetés miatt 2 év börtönbüntetésre ítélték 5 évre felfüggesztve.

Az elítélt tudomásul vette ezt, az ügyészek viszont nem. Szerintük túl enyhe ítélet született, ezért fellebbeztek a terrorcselekmény kísérletének megállapításáért és súlyosításért. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta a fellebbezését, így került Szegedi Ítélőtábla elé a férfi ügye.