Felfegyverkezve elkövetett rablással vádolják a Bajai Járási Ügyészség ügyészei azt a férfit, aki a bajai buszpályaudvar várótermében egy tapétavágó szikével a torka elvágásával fenyegetett meg egy másik férfit.

A vádirat szerint a csátaljai férfi három felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt, április 18-ának estéjén a bajai távolsági buszpályaudvar várótermében volt. Kivett a kabátja zsebéből egy sniccert.

Kitolta a pengéjét és megfenyegetett vele egy férfit.Azt mondta neki, elvágja vele a torkát, ha nem ad neki pénzt. Kiszemelt áldozatának arca elé tartotta és ki-betologatta pengét. Ekkor már egyenesen azzal fenyegetőzött, hogy a fejét is le fogja vágni vele, ha nem engedelmeskedik. Az ijedt férfi átadott a rablónak hatezer forintot, aki még kért ötszázat. Miután ezt is megkapta, kisétált a váróteremből, de nem sokkal később visszatért és megint odament a férfihoz. Ezúttal azzal, hogy kellene neki még kétezer. A férfi félelmében a rabolónak ezt a kérését is teljesítette, majd kiment a pályaudvar információs pultjához és telefonon rendőri segítséget kért.

a támadás lefoglalt eszközeForrás: Police.hu

Távollétét kihasználva, a rabló felkapta a férfi váróteremben hagyott kabátját és elmenekült. A bajai rendőrök még aznap este elfogták. A pénz egy részét és az áldozata kabátját is megtalálták nála. Ezeket lefoglalták és visszaadták a meglopott utasnak. Az ügyészek a támadót felfegyverkezve elkövetett rablással vádolják és azt javasolják a bíróságnak, hogy kapjon fegyházbüntetést. A letartóztatás alatt álló snicceres férfi ügyében a Bajai Járásbíróságon dönthetnek.