Tűzoltásban segítenek a katonák az ország több pontján

tűz, Táborfalva
Vágólapra másolva!
Katonai helikopterekkel segíti a Magyar Honvédség a szárazság okozta tüzek oltását. Augusztus 18-án Táborfalva és Pécs környékén is bevetették az úgynevezett „Bambi Bucket"-et - írja a honvedelem.hu.
Vágólapra másolva!

A honvedelem.hu arról ír, hogy

a nagy hőség miatt augusztus 18-án, a déli órákban a Táborfalván lévő gyakorlótéren lángra kapott az aljnövényzet.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jelzését követően a Magyar Honvédség Mi-17-es helikoptere az úgynevezett „Bambi Bucket" - el bekapcsolódott a tűz terjedésének megfékezésébe.

Hozzáteszik azt is, hogy hazánkban is előfordulnak olyan vészhelyzetek - mint a mostani is -, amelyek során a nehezen megközelíthető, szabadtéri helyszíneken keletkezett tűzesetekhez nem elegendőek a földi tűzoltó egységek. A Magyar Honvédség a Mi-17-es helikopterek segítségével tudja ilyen esetekben biztosítani a légi tűzoltás képességét, amelyekre felszerelhető a „Bambi Bucket" elnevezésű eszköz.

Forrás: honvedelem.hu

Ezt a több ezer liter víz szállítására alkalmas berendezést a helikopter aljához rögzítik, és tűzoltó járműből, vagy közeli víztározókból, tavakból töltik fel. Ennek köszönhetően a repülőeszköz jelentős mennyiségű vízzel, nagy területen képes eloltani a keletkezett tüzet.