Lövöldözés volt Budapesten, az életükért menekültek többen - videó

Vágólapra másolva!
Taxiból célzott haragosára, de egy gyorsétterem ablakát lőtte ki egy férfi a VII. kerületben. Az erzsébetvárosi rendőrök azonosították, majd őrizetbe vették a lövöldözőt.
Vágólapra másolva!

Egy erzsébetvárosi gyorsétteremből hívták a rendőrséget 2022. augusztus 7-én éjjel 2 óra előtt, mert valaki – feltehetően gumilövedékes fegyverrel – kilőtte az egyik ablakot.

A lövedék lyukat ütött az üvegen, de nem sérült meg senki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság fegyveresen elkövetett garázdaság miatt indított eljárást - írja a Police.hu.

Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a tettes a gyorsétterem előtt álló fiatalokra célozhatott, akik elmenekültek a helyszínről, így a rendőrök őket tanúként keresték. A sértetteket augusztus 17-ére azonosították.

Kihallgatásukon elmondták, hogy az elkövető, aki egyikükre féltékeny volt, a taxiból kiszállva a közeli aluljáróig üldözte őket, és még egyszer elsütötte a gumilövedékes pisztolyt.

A hátán találta el az egyik menekülőt, könnyű sérülést okozva.

Forrás: Police.hu

A rendőrök aznap sem józsefvárosi lakcímén, sem máshol nem akadtak a lövöldöző nyomára. Telefonon azonban elérték, ennek hatására a férfi augusztus 18-án reggel feladta magát a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon.

A 29 éves S. Rudolfot fegyveresen elkövetett garázdaság, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntett, valamint rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított beismerő vallomást tett.