Jakab Péter bejelentette, amit már mindenki tudott: új mozgalmat alakít

Vágólapra másolva!
Augusztus 20-án jelentette be Jakab Péter, hogy új mozgalmat alakít. A botrányos választási eredmény, és a folyamatos párton belüli cirkuszok után kirúgott volt Jobbik-elnök bejelentése azonban egyáltalán nem váratlan, és nyilvánvalóan a mozgalomból egy idő után pártot próbál majd faragni a botránypolitikus.
Vágólapra másolva!

Múlt héten csütörtökön jelentette be Jakab Péter, hogy kilép a Jobbikból. Döntése nem volt váratlan, hiszen hetek óta a párt belső botrányaitól volt hangos a sajtó, és az is kiderült, hogy Jakab képtelen együttműködni a Jobbik jelenlegi vezetésével. Arról nem beszélve, hogy előbb-utóbb a Jobbik rúgta volna ki.

A konfliktus akkor kezdődött, amikor a vesztes választás után megtartott tisztújító kongresszuson megint Jakab lett az elnök, aki ekkor azonban már saját korábbi bizalmasaival sem tudott együtt dolgozni, így előre menekülve lemondott az elnöki tisztségről.

Már ekkor látványosan elkezdett egy új pártot szervezni: Facebook-oldalán mellőzte a párt nevét, logóját, a központ politikai üzeneteit, és csak saját magáról osztott meg tartalmakat.

Tovább nőtt a feszültség azután, hogy lemondatták a frakcióvezetői tisztségről is.

- hívta fel a figyelmet rá már akkor, július közepén Deák Dániel.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője, a Megafon tagja akkor azt is hozzátette, hogy „A Nép Pártján" elnevezéssel már új Facebook-oldalt is indítottak.

Végül az vezetett Jakab és a Jobbik szakításához, hogy a párt új elnöke, Gyöngyösi Márton nyílt levélben szólította fel: döntse el, hogy megy, vagy marad. Ennek előzménye az volt, hogy Jakab szeretője, az egykori BKV-ellenőr Molnár Enikő hétfőn több emberével együtt egy utcai Jobbik-fórumon támadt Potocskáné Kőrösi Anitára. Jakab Péter Gyöngyösi felszólítására a távozás mellett döntött. Jakab egyébként, miután elzavarták a Jobbikból, nem adta vissza parlamenti mandátumát, így továbbra is képviselő.

Forrás: Facebook

Augusztus 20-án Jakab először egy bográcsolós képpel üzente meg követőinek, hogy hamarosan kezd, majd egy alig nyolc perces videót töltött fel a beszédéről, amiben

bejelentette, hogy a Nép Pártján Mozgalom megalakult.

A bejelentés egyáltalán nem volt váratlan, ráadásul Jakab szeretője, korábbi kabinetfőnöke, a mamuszos Molnár Enikő pár nappal ezelőtt már beszélt arról a sajtónak, hogy segíti a Nép Pártján Mozgalmat is. Molnár Enikőt egyébként nem rég szintén kirúgták a jobbikos állásából.