Játékpisztollyal raboltak ki gyerekeket a Gellérthegyen - videó

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három – az elkövetéskor 18, 17, illetve 14 éves – fiatallal szemben, akik 2021 őszén, egy gellérthegyi játszótéren négy kiskorú fiút támadtak meg azért, hogy az értékeiket megszerezzék tőlük.
ezzel a játékpisztollyal raboltak ki négy kisfiút egy játszótéren kamaszok
Vágólapra másolva!
Három kamaszt azzal vádolnak, hogy 2021 őszén, egy gellérthegyi játszótéren négy kisfiút kiraboltak egy játékpisztollyal.
Vágólapra másolva!

A BRFK rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy háromfős társaság tagjaival szemben, mert a gyanú szerint 2021. szeptember 19-én 21 óra körül egy gellérthegyi játszótérhez mentek, ahol az arcukat maszkokkal, sapkával és napszemüveggel eltakarva, megszólítottak négy kisfiút. Először azt kérdezték, van-e valami problémájuk, majd azt, hogy van-e cigarettájuk. Miután a gyerekek mindkét kérdésre nemmel válaszoltak, a kamaszok körbeállták őket, hogy elzárják a menekülési útjukat. A nyomaték kedvéért az egyik támadó, egy 17 éves kamasz

egy valódinak tűnő pisztolyt is elővett a zsebéből és jól láthatóan csőre húzta.

Megfenyegették a négy fiút, hogy bajuk esik, ha nem adják oda mindenüket, ami értékes. A kisfiúk egy mobiltelefont és egy fülhallgatót adtak át a fenyegetés hatására. A támadók csak az egyik áldozatuk, mintegy 100 ezer forintot érő telefonját tartották értékesnek. Ezt eltették, a többi értéket pedig visszaadták a gyerekeknek. Aztán a 17 éves fiú a telefon kódját követelte, majd a kezében lévő pisztolyt a gyerek homlokához emelte. Azt mondta a kirabolt kicsiknek, hogy ha feljelentést tesznek a rendőrségen, nagyon megbánják. Ezután a nagy fiúk elmenekültek a tetthelyről. A rablás miatt nem sérült meg senki. A történtekről csak másnap, szeptember 20-án tettek bejelentést a rendőrségen.

ezzel a játékpisztollyal raboltak ki négy kisfiút egy játszótéren kamaszok Forrás: Origo

A BRFK Rablási Osztályának nyomozói azonosították a kamaszokat, akiket 2021. szeptember 24-én XI. kerületi tartózkodási helyükön elfogtak. Egyiküknél megtalálták és lefoglalták a rablásnál használt fegyvert,

amiről kiderült, hogy csak egy játékpisztoly.

A 18 éves K. Balázst, a 16 éves F. R-t és a 14 éves F.A-t kétrendbeli rablás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbevételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A gyanúsítottak kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek. A négy kamasz ügyt vádemelési javaslattal küldték el a nyomozók a Fővárosi Főügyészség ügyészeinek, akik Origónak küldött közleményükben azt írták, a fiúk fellépése és a valódinak tűnő fegyverrel való fenyegetés a gyerekeket lebénította. A támadókról egy felvételt is közzétettek:

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege négyrendbeli fegyveresen és csoportosan elkövetett rablással vádolja őket, amely három támadó esetében kísérleti szakban maradt.

Az ügyészség az elkövetéskor 18. életévét már betöltött rabló vonatkozásában fegyházbüntetést, 17 éves – korábban már büntetett - társával szemben pedig fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz. Az elkövetéskor még csak 14 éves társukkal szemben javítóintézeti nevelés kiszabására irányul az ügyészi indítvány.