Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke még 2021 júniusában jelentette be, hogy Magyarország ellen minden jogi eszközt be fognak vetni annak érdekében, hogy a kormány módosítsa a gyermekek védelmére és az LMBTQ-propaganda visszaszorítására hozott törvényeket. Brüsszel most már ezt tagadni próbálja, de egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy a Magyarországnak járó uniós pénzekkel próbálják meg zsarolni az országot, és kikényszeríteni, hogy a kormány beengedje a szexuális propagandát az iskolákba és az óvodákba - pedig az emberek egyértelmű nemet mondtak erre.

Brüsszel szerint a gyermekek védelme és az LMBTQ-propaganda visszaszorítása értelmében hozott törvény diszkriminatív, holott Magyarország egész Európa egyik legelfogadóbb és legbiztonságosabb országa, függetlenül nemi identitástól, vallástól és bőrszíntől, hiába próbálja ezt az Európai Unió máshogy beállítani.

Ursula von der Leyen az Európai Parlamentben 2021. június végén azt mondta: Az Európai Bizottság az uniós szerződések által biztosított hatáskörével élve minden jogi eszközt be fog vetni, amennyiben a magyar vezetés nem módosítja az LMBTQI-jogokat sértő jogszabályt.Az Európai Bizottság elnöke elképesztő módon minden szívfájdalom nélkül beismerte: a tanácskozáson olyan kardinális témákról volt szó, mint a gazdasági helyreállítás, a koronavírus-járvány leküzdése vagy az EU-orosz kapcsolatok, de egyik sem volt annyira fontos, mint a vitatott magyar törvényről szóló eszmecsere, mivel ez a kérdés az európai identitást érinti.

Von der Leyen egyenesen azt hazudta, hogy a törvény "a homoszexualitást a pornográfiával egy szintre helyezi, a gyermekek védelmét használva ürügyként; ez a törvény diszkriminál, szégyenletes, és teljességgel szembemegy az uniós alapértékekkel: az emberi jogokkal, méltósággal és egyenlőséggel".

Már ekkor

azzal fenyegetőzött, hogy megvonják az uniós pénzeket, ha Magyarország nem hajol meg az LMBTQ-propaganda előtt. Szó szerint ezt mondta: „Ha egy uniós tagállamban olyan módon sérül a jogállamiság, hogy az az európai adófizetők pénzét, az uniós büdzsét is érinti, akkor az Európai Bizottság feladata, hogy fellépjen ez ellen. Míg az Európai Bíróság iránymutatást fog adni arról, hogy a jogállamisági feltételhez kapcsolódó mechanizmus hogyan alkalmazható, a testület tüzetesen megvizsgálja, hogy a gyakorlatban hogyan lehet a jogállamisági feltételeket érvényesíteni, és még idén ősszel beindítja a folyamatot."

Azóta nyilvánvalóvá vált:

sokkal jobban tette volna az Európai Bizottság, ha az orosz kapcsolatokat fontosabbnak tartja, mint az LMBTQ-propaganda ügyét.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a törvénnyel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a magyar jogszabály mély aggodalomra ad okot az uniós tagállamok vezetőinek körében, ezzel tisztán jelezve, hogy Magyarországnak el kell fogadnia a brüsszeli ideológiát, vagy büntetésre számíthat.

"Az EU-nak megvannak az eszközei, hogy érvényre juttassa a jogállamiságot" - mondta, és úgy tűnik, hogy ezen eszközök legfőbbje a zsarolás és a pénzek ideológiai alapon történő megvonása, miközben azok járnak Magyarországnak.

Magyarország nem engedi be az LMBTQ-propagandát az iskolákba és óvodákbaForrás: AFP/Frederic J. Brown

A kormány ráadásul a magyarokat is megkérdezte a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban. Mint ismert, a kormány gyermekvédelmi népszavazást kezdeményezett az alábbi kérdésekkel:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozások nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

A kormány Európában egyedülálló módon tehát ismét kikérte az emberek véleményét egy nagyon fontos társadalmi kérdésben. Orbán Viktor akkor arról beszélt, hogy

Brüsszel sérelmezi azt, hogy nálunk nem lehet az, ami Nyugat-Európában állandósult. Az LMBTQ-aktivisták bejárnak az iskolákba, óvodákba, nálunk is ezt akarják. Brüsszel visszaél a hatalmával. A gyermekeink jövője a tét.

A baloldal trágárkodása és a demokrácia megcsúfolására tett kísérlet ellenére elképesztően sikeres volt a népszavazásForrás: MTI/Balogh Zoltán

Érdemes felidézni, hogy Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban már elképesztő méreteket öltött az LMBTQ-propaganda és a kisgyermekek érzékenyítése. Mostanra rajzfilmekben, gyermekkönyvekben, iskolai foglalkozásokon, sőt reklámokban is előkerül a szexuális propaganda, több esetben pedig magukat civilnek kiadó szervezeteik terjesztik a genderőrületet az iskolákban és az óvodákban.

A magyarok pedig tisztán és érthetően üzentek Brüsszelnek. Több mint hárommillió ember szavazott a népszavazáson, és 92,38 százalékuk mondott nemet az LMBTQ-propagandára, és ezzel igent a gyermekek védelmére. Az Európai Unió viszont a magyarok véleményét teljesen figyelmen kívül hagyja, és továbbra sem hajlandó kifizetni a Magyarországnak járó pénzt. Brüsszel egyértelműen visszaél a hatalmával, és ki akarja zsarolni a magyaroktól, hogy beengedjék az LMBTQ-lobbit az iskolákba és óvodákba.