Brüsszel évek óta büntetni akarja Magyarországot

SARGENTINI, Judith
Strasbourg, 2018. szeptember 11. Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő, a nevét viselő Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. (MTI/EPA/Patrick Seeger)
Vágólapra másolva!
Brüsszel a migrációs válságot követően mindenáron meg akarta büntetni Magyarországot azért, mert a magyar kormány nem volt hajlandó illegális migránsokat befogadni. Az európai baloldal kifogásolta, hogy a magyarok meg akarják védeni kultúrájukat, a nemzetet, és maguk akarják eldönteni, hogy kivel kívánnak együtt élni. Erre válaszul jött a Sargentini-jelentés, amely Brüsszel bosszúja volt a magyar önállóság miatt.
Vágólapra másolva!

A Sargentini-jelentésként ismertté vált dokumentum, amelyet 2018 júniusában fogadott el az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE), majd szeptemberben az Európai Parlament. elindította Magyarország ellen a hetes cikkelyes eljárást.

A Soros-szervezetek és a magyar baloldal által támogatott eljárás egyértelműen a kettős mérce legdurvább példája. A jelentés többek között arra a következtetésre jutott, hogy Magyarország nem tett eleget az EU-ba érkező migránsok kvóta szerinti elosztásának, valamint azt is kifogásolták, hogy Magyarország sok menekültügyi kérelmet utasított el.

Judith Sargentini jelentése teljes hazugság volt Forrás: MTI/EPA/Patrick Seeger

Ez önmagában teljesen abszurd, hiszen egy szuverén államnak jogában áll eldönteni, hogy kiket enged be az országba, akárcsak az állampolgároknak is joga van hozzá, hogy eldöntsék, kikkel kívánnak együtt élni.

Olyan vádak is voltak, hogy a tranzitzónákban fogva tartják az ott tartózkodókat, ami teljes egészében valótlan, hiszen minden a szabályok szerint történt. Ami még ennél is megdöbbentőbb, hogy az Európai Unió kifogásolta, és a mai napig kifogásolja, hogy a magyar kormány a magyar nemzetet helyezi az első helyre, és meg akarja védeni a polgárokat és az ország kultúráját.

Az ENSZ menekültügyi főbiztosa 2017. március 7-én a jogi határzárat támadta, amelynek értelmében valamennyi menedékkérőt, köztük a gyermekeket is kötelezően őrizetbe kell venni a menekültügyi eljárás teljes időtartamára.

Sargentini jelentése elképesztő módon külön hosszan taglalta Ahmed H. ügyét, azt a látszatot keltve, mintha azért ítélték volna el, mert át akarta hozni a családját a határon.

Ahmed H. Röszkén Forrás: Police.hu

Ehhez képest Ahmed H. kövekkel dobálta a határt védő rendőröket, ezért is ítélték el terrorizmusért.

A holland jelentéstevő támadta a Stop Soros törvénycsomagot is. Sőt, egészen elképesztő módon támadták a nemzeti konzultációt is, azzal az álságos érvvel, hogy "ezek a konzultációk párhuzamot vontak a terrorizmus és a migráció között, gyűlöletet keltettek a migránsokkal szemben, és kimondottan Soros György személye és az Unió ellen irányultak."

Sokatmondóan leleplező, hogy

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke a Sargentini jelentés vitájában az elvárható semleges, kívülálló álláspont helyett beállt a holland képviselő mellé.

Sőt, nemcsak, hogy egyetértett, nemcsak, hogy megígérte, hogy bírósághoz fordulnak, szó szerint ezt mondta:

A Sargentini-jelentéssel kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök is rámutatott, hogy az Európai Parlamentnek meg kellett sértenie a saját szabályait ahhoz, hogy Magyarországot el tudják ítélni. A jogszabályok szerint a leadott voksok kétharmadára volt szükség, és a tartózkodó szavazatokat is be kellett volna számítani, ezért az előterjesztés nem kapta meg a szükséges többséget.

A migrációs nyomás nem ért véget, egyre súlyosabb lesz Forrás: Police.hu

Antonio Tajani, az Európai Parlament olasz néppárti elnöke pedig arról beszélt, hogy kettős mércét alkalmaztak Magyarországgal szemben, amikor elfogadták az országot elmarasztaló jelentést.

Az Origónak a jelentéssel kapcsolatban ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász korábban azt mondta, hogy mindez egy intézményesített bosszú Magyarországgal szemben, mivel a magyar kormányzat nem hajlandó behódolni a brüsszeli föderalistáknak.

A szakértő kiemelte azt is, hogy Judith Sargentini feltehetőleg sem megalkotni, sem jogilag értelmezni nem képes a szakmai háttere alapján az érintett dokumentumot.

A jelentés egyértelműen bosszú volt Magyarország ellen azért, mert nem voltunk hajlandóak migránsországgá válni, a kormány pedig a mai napig is kitart ezen álláspontja mellett. Magyarország megépítette a kerítést a déli határon, amely nemcsak hazánkat védi az illegális migránsoktól, hanem egész Európát.

Pedig a 2015-ös migránsválság mindenki számára tiszta jelzést küldött: meg kell védeni Európa határait, hiszen azok ostrom alatt állnak. Brüsszel viszont továbbra sem volt képes ezt beismerni, annak ellenére sem, hogy a nyugati országokban egyre súlyosabb problémát jelentenek az illegális migránsok, akik képtelenek beilleszkedni a társadalomba.