90 milliós értékben lopott egy alkalmazott a munkaadójától

Vágólapra másolva!
Egy kapuvári férfi több millió forint értékben rendelt meg szerszámokat és gépeket a munkahelyére, amiket a cég ki is fizetett, de a boltba már nem érkeztek meg. Mint kiderült, a férfi másoknak féláron adta el a rendelt termékeket. A csalásban benne volt a futárcég alkalmazottja is.
Vágólapra másolva!

Egy vitnyédi üzletház képviselője tett feljelentést a rendőrségen augusztus 16-án amiatt, mert valaki hosszabb időn keresztül a cég nevében rendelt és fizetett ki nagy értékű szerszámokat, amik a boltba sosem érkeztek meg. A rendőrök csalás miatt indítottak nyomozást az ügyben. Kiderült, hogy a cég egyik alkalmazottja adta le a rendeléseket.

Az áruk szállításával foglalkozó futárcég egyik dolgozójával összejátszva, nagyjából 90 millió forint értékben adták el az ellopott gépeket, általában féláron.

Egy összehangolt akcióban augusztus 24-én fogták el Sz. Istvánt, akit már kihallgattak a csalás miatt.

A kapuvári férfi elmondta, hogy a megszerzett pénzt szerencsejátékra költötte.

A hatóságok a férfival szoros kapcsolatban álló futárt, egy 21 éves farádi férfit szintén csalás miatt hallgatták ki, öt másik személyt pedig pénzmosás gyanújával. A banda tagjainál megtalálták a megrendelt gépeket és szerszámokat, amiket visszaadnak majd a rendőrök a tulajdonosnak.