Szabó Tímeáig lehet eljutni a magyar baloldalt pénzelő amerikai szervezettől

Országgyűlés plenáris ülése 2022.03.10. SZABÓ Tímea
Budapest, 2022. március 10. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. március 10-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A Kontra.hu legfrissebb tényfeltáró cikkében a Márki-Zay Péter bukott baloldali jelölt mozgalmát támogató, amerikai Action for Democracy-hez köthető személyeket vizsgálta meg. Itt a NATO és az Amerikai Egyesült Államok volt, magas rangú politikai tisztségviselői ülnek a szervezet tanácsadó testületében, de olyanok is mint például David Miliband volt brit munkáspárti külügyminiszter, aki a korábban a Szabó Tímea által is „látogatott" International Rescue Committee (IRC) nevű, migránsokat segítő szervezet mostani vezetője. Az IRC 2013 novemberében kitüntette Soros Györgyöt, az amerikai milliárdos ezért cserébe egymillió dollárt adományozott a szervezetnek.
Vágólapra másolva!

Az Amerikában alapítványként bejegyzett Action for Democracy elnöke/vezetője Korányi Dávid, aki 2019 decembere óta Karácsony Gergely városdiplomáciai főtanácsadója, aki havonta 900 ezer forintjába kerül a magyar adófizetőknek. Korányi egyértelműen Bajnai Gordon volt baloldali miniszterelnök emberének számít, aki főnökéhez hasonlóan már

számos Soros-szervezetnél és az amerikai Demokrata Párthoz köthető intézményeknél megfordult, például Amnesty International, Atlantic Council, German Marshall Fund, Johns Hopkins Egyetem.

A Korányi által vezetett Action for Democracy

közel kétmilliárd forintnyi dollárral támogatta a baloldalt külföldről, kijátszva a magyar jogszabályokat.

Az amerikai pénz Márki-Zay Péter egyesületként bejegyzett Mindenki Magyarországa Mozgalom számláján landolt.

Az Action for Democracy tanácsadó testületének jelentős része a Soros György amerikai milliárdos által létrehozott European Council on Foreign Relations (ECFR) tagja, ideértve Korányit is. A tanácsadó testület elnöke, Kati Marton szintén Soroshoz és demokratákhoz köthető.

Fontos adalék, hogy

két ECRF-s név feltűnik a baloldali DatAdat-botrányban: Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc egykori bizalmasa, Dessewffy Tibor.

Meg kell említeni, hogy Gyurcsányné és Alex Soros is ECFR-tagok.

Időközben eltűntették az Action for Democracy holnapjáról Korányi nevét, de a LinkedIn-profilján még látható, hogy ő az amerikai alapítvány elnöke.

Forrás: Linkedin/kontra

Ezzel egy időben az Action for Democracy hazai aloldala, Londonban bejegyzett magyartavasz.hu is elérhetetlenné vált.

Forrás: kontra.hu

Mi a közös pont Szabó Tímeában és a volt brit külügyminiszterben?

A Kontra megjegyzi: hogy mennyire egy körbe tartoznak az ügynökgyanús figurák, jól mutatja, hogy az Action for Democracy tanácsadó testületének tagja David Miliband, aki szintén ECFR-tag. David Miliband az International Rescue Committee (IRC) nevű, migránsokat segítő szervezet mostani vezetője.

A párbeszédes Szabó Tímea 2001-ben pedig három hónapig az IRC-nek dolgozott Pakisztánban, elvileg az ottani afgán menekülteket segítette.

Szabó Tímea (Párbeszéd) Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Mti Fotószerkesztőség/Máthé Zoltán

Miliband korábban Gordon Brown volt brit baloldali miniszterelnök kormányának volt a külügyminisztere (2007-2010 között).

Az IRC 2013 novemberében kitüntette Soros Györgyöt, aki cserébe egymillió dollárt adományozott a szervezetnek.

A Kontra tényfeltáró anyaga teljes egészében itt olvasható el.