Egy múcsonyi fiú betondarabbal törte be egy kisfiú fejét

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy múcsonyi fiú egy romos épület tetején játszott egy betondarabbal, amikor elejtette és az ráesett egy kisfiú fejére. A fiú ezek után megfenyegette a szemtanút, hogy megveri, ha bárkinek elmondja mi történt.
Vágólapra másolva!

A 16 éves fiú tavaly májusba az iskola előtti területen focizott három barátjával Múcsonyban, amikor berúgták a labdát a szomszédos, romos állapotú, háromszintes betonépülethez. A fiú felment az épület felső szintjére, ahol talált egy betondarabot, amiből egy vasrúd állt ki.

Többször felemelte, lóbálta, dobálta, majd kiesett a kezéből, és ráesett egy lent álló kisfiú fejére.

A kisfiúnak életveszélyes koponyatörése lett. A fiú odasietett hozzá, a pólójával csillapította a vérzést és vízzel leöblítette, majd bevitte az orvosi ügyeletre.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A fiú el akarta kerülni a büntetést, megfenyegette a kisfiú testvérét, aki látta az esetet, hogy ha elmondja bárkinek, mi történt, akkor megveri.

A testvér ettől megijedt, és az első kihallgatásán eltitkolta a történteket, a másodikon azonban mindent elmondott.

Az ügyészség súlyos testi sértés és büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt emelt vádat a fiú ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság bocsássa próbára.