Elfogtak egy 31 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolt egy 72 éves nőt a Népligetben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az idős asszony vasárnap tett feljelentést, miszerint egy fiatal férfi megtámadta, bántalmazta, megerőszakolta és elvette a mobiltelefonját.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a rendőrök addigra már elfogták, ugyanis levágta lábáról a nyomkövetőt, amit azért kellett viselnie, mert korábban elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság miatt a bíróság bűnügyi felügyeletét rendelte el. Az eszköz riasztást küldött a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába, amikor a férfi elhagyta lakhelyét, majd amikor levágta magáról a készüléket - tették hozzá.

A rendőrök azonnal a felkutatására indultak, és az erőszakot követően - még a feljelentés előtt - a Népligetben elfogták a kábítószer hatása alatt álló férfit.

Megtalálták nála a mobiltelefont is, amit idős áldozatától nem sokkal korábban vett el. A férfit szexuális erőszak és kifosztás bűntette, valamint fogolyszökés és kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A gyanúsított azt vallotta, hogy napok óta kábítószerezik és iszik, ezért nem emlékszik semmire.
A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatására - áll a rendőrségi közleményben.

Címlapi / social media képünk illusztráció!