Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

repülőnap, kecskemét, repülő, hadsereg, katonaság, légibemutató, haditechnika
Kecskemét, 2021. augusztus 28. Airbus A-319 szállító repülőgép (b) és JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgépek a kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató ünnepélyes megnyitója napján az MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázison 2021. augusztus 28-án. A kétnapos, augusztus 28. és 29-i rendezvény programjai között számos légi és szárazföldi bemutató szerepel. A magyar légierő mellett mintegy tucat nemzet tart légi bemutatót. MTI/Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Riasztották a Magyar Honvédség vadászgépeit egy amerikai felségjelzésű C-130 típusú, Romániából Németországba tartó repülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium szerdán az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központja azért rendelte el a légvédelmi készültséget ellátó magyar vadászgépek felszállását szerdán a déli órákban, mert a Ramsteinbe tartó amerikai repülőgép a magyar légtérbe érkezéskor nem vette fel a rádiókapcsolatot a légiirányítással - közölte a HM.

A kép illusztráció Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A magyar készenléti géppár a Balatonnál megkezdte az amerikai repülőgép azonosítását.

A sikeresen létrejött kétoldalú rádiókapcsolatot követően az amerikai felségjelzésű repülőgép elhagyta a magyar légteret, a Gripenek pedig visszatértek a kecskeméti bázisra - írta a tárca.