Drogozott, majd azt hitte, hogy meglőtték és túszul ejtették - videó

Vágólapra másolva!
A váci rendőrök a Terrorelhárítási Központ segítéségét kérték egy túszejtéses, lőtt sérültes bejelentés alapján. Utóbb kiderült: a feltehetően kábítószert fogyasztott férfi hallucinált, se fogva tartás, se lövések - írja a police.hu.
Vágólapra másolva!

A szeptember 5-én 18:18-kor befutó segélyhívásra mérlegelés és késlekedés nélkül pillanatok alatt beindult a gépezet.

A férfi azért hívta a 112-t, mert valakik meglőtték, sok vért vesztett és támadói még mindig otthonában vannak.

A váci Arany János utcába indított egységek terepszemlét végeztek, majd próbálták felvenni a kapcsolatot a bejelentővel. A területet lezárták és biztosították, a társasházban ideiglenesen beszüntették az áram-, és gázszolgáltatást, beszerezték az épület alaprajzát, megerősítő erőket, mentőegységet, valamint a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték.

Közben megkérdezték az egyik szomszédos lakót, aki nem hallott lövéseket, ráadásul az erkélyen keresztül a rendőrök néhány szót váltottak a bejelentővel is, aki

azt állította, két lövést kapott és támadói azóta sem mentek el.

A helyzet nem tűnt sem valóságosnak, sem életszerűnek, de az egységek folytatták a munkát, mivel nem volt elég információ, ami megcáfolta volna bejelentést. Mivel fegyveres támadókról, lehetséges túszejtésről szólt, haladéktalanul közbe kellett avatkozni.

A Terrorelhárítási Központ speciálisan kiképzett munkatársai néhány perc alatt átnézték a lakást, ahol egy férfit találtak.

Támadóknak nem volt nyoma, ahogyan lőtt sérüléseknek sem.

Annál inkább látszottak a 31 éves bejelentőn a szerhasználat jelei, a TEK-esek földre vitték és végül megtörték aktív ellenállását, fogásból szabadulni próbáló kísérleteit.

A lakásban fegyver helyett kábítószergyanús anyagot találtak.

A viselkedése is nagy valószínűséggel droghasználat miatt volt, ahogyan a túszejtés, a fegyveres támadók, a lőtt sérülések képzetei is.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hatóság félrevezetése bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményez a 31 éves férfi ellen, e mellett a rendőri művelet több százezer forintos költségeinek megfizetésével is számolnia kell.