Meghalt egy munkás egy ceglédi sportpályán

Öt brutális baleset, amit csodával határos módon túléltek munkavédelmi sisak útépítés útépítő munkás news
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják a Ceglédi Járási Ügyészség ügyészei azt a férfit, akinek a foglalkozási szabályszegése hozzájárult egy építkezésen dolgozó munkás halálához. 
Vágólapra másolva!

A Pest Megyei Főügyészség Origónak küldött közleményében az áll, hogy 2020 júniusában egy ceglédi sportpályán építkezés zajlott. Az ott dolgozók egy férfi utasítása alapján végezték a munkájukat, de azért is ő felelt, hogy a talajkitermeléssel is járó alapozási munkálatokat biztonságosan végezzék el. Egy árkot nem a talajszerkezetnek és az előírásoknak megfelelően ástak ki, így az "a lehetséges beomlás ellen nem volt kellően biztosítva".

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Ezt ellenőrzni és aszükséges intézkedéseket meghozni is a férfinek kellett volna.

A kiásott gödörben szerelt egy másik férfi.

Munkája során egy hosszabb szakaszon beomlott az árok, amivel mintegy 600 kilogrammnyi föld zuhant rá.

A többi munkás és a férfi is próbálta kiásni és elsősegélyben részesíteni az orvosi segítség megérkezésééig, de olyan súlyosan megsérült, hogy az életét már nem lehetett megmenteni. Az ügyben nyomozás indult, hogy kiderüljön, ki a felelős a férfi halálért. Ma a Ceglédi Járási Ügyészségen halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek vádat a férfi ellen.