Kővel dobtak fejbe egy kisgyerekes családanyát Mátészalkán

Repült a B-30-as tégla, Magyarország Ügyészsége
A fotókon a vádlottak által a verekedéshez használt szerszámok és a B-30-as tégla látható.
Vágólapra másolva!
Életveszélyesen megsérült az a nő, akit  egy utcai csetepaté során fejbe dobtak egy téglával.
Vágólapra másolva!

2021. május 15-én kora este az egyik Mátészalkához közeli település utcáján többen zenét hallgattak. Ekkor járt arra autóval egy apa a fiával, akik már pontosan meg nem határozható okból összevesztek az utcán bulizókkal.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint az apa és fia karót és egy csákánynyelet vett magához.

Ezzel mentek be az egyik áldozatuk udvarára, hogy rendezzék a vitát. Itt már össze is vereketek a veszekedők. Hárman is megsérültek, nekik nyolc napon belül gyógyuló sérüléseik keletkeztek.

a verekedéshez használt szerszámok és a B-30-as tégla Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ekkor jelent meg ház udvarán az egyik férfi felesége, karján a hat hónapos kisbabájával.

Az idősebb férfi felkapott a földről egy B-30-as, kicsi téglát, amivel közepes erővel a gyermekét tartó nő felé dobta, el is találta az arcán.

A családanya koponyájában több csont is eltört, amitől életveszélyes állapotba került és sérülései csak 6-8 hét alatt gyógyultak meg - írta Dr. Szilágyi László, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője Origónak küldött közleményében.

ezekkel estek egymásnak Mátészalkában Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészek az idősebb támadót életveszélyt okozó testi sértéssel és súlyos testi sértés kísérletével, a fiatalabbat pedig csak az utóbbi bűncselekménnyel vádolják. Amennyiben a bíróságon beismerő vallomást tesznek és nem kérik a tárgyalás megtartását, az ügyészek szerint az idősebbet 4 év börtönre kellene ítélni, a fiát pedig két évre, melynek a végrehajtása négy évre felfüggeszthető. Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.