Három rendőrnek kellett vinnie a többszörösen körözött bűnözőt - videó

Vágólapra másolva!
A megadással és a közreműködéssel is nehezen boldogult az a 31 éves férfi, aki ellen 8 elfogatóparancs volt érvényben. A túlerő elsőre nem győzte meg, pedig a rendőrök többen is voltak, be is kerítették. Mivel önként nem ment, felnyalábolták - írja a police.hu.
Vágólapra másolva!

Egy két évvel ezelőtti elfogatóparancs számít a legrégibbnek azok közül, amelyeket a 31 éves P. István ellen bocsátottak ki. Akadt egy tavalyról, a többi idei. Körözték vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, a BRFK cserbenhagyás miatt, négy elfogatóparancs pedig azért volt ellene érvényben, mert a korábban jogerősen kiszabott, összesen 138 nap elzárása letöltését nem kezdte meg.

A Pest megyei célkörözési egység munkatársai jó ideje gyűjtötték az információkat, amelyekkel a szökésben lévő férfi aktuális tartózkodási helyét igyekeztek pontosítani. Az elfogásra várók listájáról szeptember 15-én került le, miután egy dunakeszi ingatlannál megtalálták.

Az elfogást kellő létszámú rendőr biztosította, illetve hajtotta végre, hiszen olyasvalakiért indultak, akinek szökésétől, illetve támadásától tartani lehetett. Ezek alapján a kapott címen lévő házat minden oldalról biztosították, a lehetséges menekülési útvonalakat blokkolták. A telekre négy rendőr lépett be és mivel a keresett férfi élettársa tagadta, hogy párja ott lenne, megkezdődött az ingatlan átkutatása.

A garázsban első ránézésre csak odatartozó dolgok sorakoztak, az ott álló autóban sem rejtőzött senki. A fal melletti szekrények is „tiszták" voltak, nem úgy egy ajtó nélküli, 1mx1,5m méretű, leválasztott helyiség. Az egyik rendőr egy megpakolt zsák mögött egy néhány centis emberi bőrfelületet vett észre - mint kiderült, a guggoló P. István karjának töredéke. A helyszűke miatt nem a rendőrök mentek be, hanem a férfit hívták ki onnan, ám ez nem ment gördülékenyen. Hiába hangzott el többször is az erre vonatkozó felszólítás, P. István nem mozdult.

Amikor a gázspray szóba került, P. István előre nyújtott karokkal kisétált.

Bilincselés után sem volt egyértelmű közreműködéssel kapcsolatos szándéka, az előzmények ismeretében a rendőrök gyorsabbnak és hatékonyabbnak ítélték meg, ha hárman megemelik, és a rendőrautóba teszik. Még útközben is próbált volna ellenállni, de esélye sem volt.

Előállítását követően a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.