Csütörtök délután egy szupercella csapott le az országra. A vihar Budapesten gyökerestül csavarta ki a több tíz méteres fákat is, az aluljárókat és az utakat sok helyen elöntötte a víz. Két óra alatt csaknem háromszázszor riasztották a tűzoltókat és a mentőknek is akadt dolga a TV2 Tények című műsorában bemutatott felvételek szerint.

Szakadó esőben kellett ellátniuk a mentőknek azt a 30 év körüli nőt, aki annyira megsérült, hogy mozdítani sem lehetett, miután egy bádoglemez a fejére esett egy budapesti utcán. A gyalogos  megpróbált fedett helyre menekülni a vihar elől, ekkor érte a baleset.

Súlyos végtagsérüléseket, töréseket szenvedett. Helyszíni ellátás, fájdalomcsillapítás, rögzítés után baleseti osztályra szállították"

- mondta a TV2 Tényeknek Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Egy 8. kerületben álló toronydaru fülkéjében azt találgatták a munkások, hogy vajon felborul-e, akkora volt a vihar csütörtök este. A vasszerekezet szó szerint lengett az orkánerejű szélben, amely olyan gyorsan kialakult, hogy a darukezelőnek nem volt ideje lemászni róla. Eközben székek, asztalok, sőt még esernyővel közlekedő emberek is sodródtak a szélben a riportban bemutatott videók szerint.

csontjai törtek a nőnekForrás: TV2 Tények

Budapesten volt a legerősebb a vihar. Az utakon magasan állt, a Keleti pályaudvari aluljárót pedig elöntötte a víz.