Gyurcsány Ferenc felesége 15 perccel a brüsszeli fenyegetőzés után árnyékminiszterelnöki beszédet tartott

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Áldás utcai Általános Iskola, Budapest, DOBREV Klára; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2022. április 3. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök nyilatkozik a sajtónak, miután leadták szavazataikat a budapesti Áldás utcai Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc felesége - miután három éve folyamatosan azért harcolt Brüsszelben, hogy a magyar emberektől pénzt vegyen el az unió - nagyjából 15 perccel azután, hogy Brüsszel pénzelvonással fenyegetőzött, "árnyékminiszterelnöki" beszédet tartott. Egy kisebb teremben, néhány tucat meghívott, ha a közvetítésen jól láttuk, mások mellett férje előtt. Amit a Facebook-on közvetítettek, meglehetősen szerény érdeklődés mellett.
Vágólapra másolva!

A baloldali közhelyek és hazudozások ismételgetése mellett igazából egy "gondolat" volt érdekes: szerinte nem az elhúzódó háború (és végképp nem a szankciók) a felelősek a válságért. Hanem a magyar kormány. Nyilván ezért van az egész világon gazdasági válság.

Beszélt arról, hogy ő büszkén baloldali, arról is, ha ők vezetnék az országot, azonnal felére csökkenne a (háborús) infláció, és nagyon megdicsérte a Katona József Színházat, mert szerinte "jó a társulata".

Természetesen nevetséges első hallásra, hogy négy egymást követő, kétharmados Gyurcsány-vereség után bejelentik Gyurcsányék, hogy árnyékkormányt alakítanak. Alakíthatna árnyékkormányt Lakatos Márk öltöztető vagy Pumped Gabó RTL-sztár is, pontosan annyi a jogi relevanciája, és ők legalább nem vesztettek el egyetlen választást sem, hiszen nem indultak el. De ha belegondolunk, ez komoly fenyegetés: Gyurcsányék gátlástalanul, minden eszközzel, azonnal vissza akarnak jönni.