Katasztrofális választási vereségük után Gyurcsány felesége árnyékkormánytagokat próbált bejelenteni - itt a névsor

Dobrev Klára; GYURCSÁNY Ferenc; Gyurcsány Anna kézen fogva Közéleti személyiség foglalkozása politikus politikus családja politikus felesége szavazás SZEMÉLY TÁRGY választási plakát
Budapest, 2018. április 8. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és felesége, Dobrev Klára, miután szavaztak a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án. A háttérben a házaspár gyermeke, Gyurcsány Anna. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Közjogi értelemben természetesen annyi jelentősége van, mintha Pumped Gabó RTL-sztár vagy Lakatos Márk ruhás jelentené be, hogy árnyékkormányt alakít, esetleg két bírósági tárgyalása között Lagzi Lajcsi, azonban Gyurcsányék esetében nem lehet nevetni: a bukott miniszterelnök, a négy országgyűlési választáson sorozatban négyszer kétharmados vereséggel megalázott Gyurcsány Ferenc, az őszödi hazudozó és a 2006-os rendőrterror irányítója vissza akar jönni a hatalomba. Ismételten deklarálja, ő a baloldal vezetője és gyorsan ki is nevezte árnyékminiszterelnöknek a saját feleségét. Gátlástalanság és abszurditás egyszerre. De nézzük meg, kiket nevezett meg Gyurcsányné árnyékkormánytagnak. A címben szereplő "próbálni" ige nem véletlen: valóban csak próbálkozott, hosszú ideig, mert Facebook-közvetítésük összeomlott. És nem a nagy érdeklődés miatt. Mert az nem volt. Végül csak két órával a tervezett időpontnál tudják kezdeni, azt írták ki. Szerencsére baloldali médiumok hamarabb megírták a névsort.
Vágólapra másolva!

A Facebook-bejelentésen a ceremóniamester a bukott tévés, Kálmán Olga volt.

Nagyon nehéz időket élünk, nagyjából ennyi volt igaz abból, amit Gyurcsányné mondott. Majd elmondta, hogy nem a háború miatt van (az egész világ, nyilván) nehéz helyzetben. A Facebook-közvetítés ezután romlott le. Többen szóvá tették a Facebookon, majd a reklamálásokat Gyurcsányék hamar eltüntették. Nehéz lenne azt állítani, hogy a nagy érdeklődést nem bírta a Facebook, a közvetítés legelején 326-an nézték Gyurcsánynét. Igaz, ez a szám később már az ezret is elhagyta... Majd egy óra szerencsétlenkedés után kiírták, hogy újabb egy óra múlva jön a nagy bejelentés.

Majd a Magyar Hang közölte a névsort - ők jól értesültek Gyurcsány-ügyekben mindig, elhisszük nekik, főleg, hogy megírta Varga Zoltán vörösbáró 24 nevű propagandalapja is. Tehát:

Most idézet jön:

"Molnár Csaba lesz a kancellária miniszter,
Bodnár Zoltán a pénzügyminiszter,
Rónai Sándor a külügyminiszter,
Arató Gergely a kormányprogramért felelős miniszter,
Mustó Géza a belügyminiszter,
Kordás László a bér- és munkaügyi miniszter,
Gy. Németh Erzsébet a szociális és nyugdíjügyi tárcavezető,
Komáromi Zoltán az egészségügyi,
Varju László az energia- és rezsiügyi,
Dávid Ferenc a gazdasági,
Vadai Ágnes a honvédelmi
Oláh Lajos a környezetvédelmi és klímaügyi,
Benedek Szilveszter a mezőgazdasági,
Barkóczi Balázs az oktatási,
Szaniszló Sándor az önkormányzati."

Nem lesz természetesen miniszter, mint ahogy a baloldali lap lelkendezett, hanem Gyurcsányék árnyékminiszternek nevezték meg. Igaz, gyakorlatilag a teljes Gyurcsány-párti frakció árnyékminiszter lesz.